Ultra

Ale!

10,00  sis. alv.

Tuula Pelttari

272 s.
Kustantaja Valmiixi, 2016

Pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin neljäs romaani Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat on juuri ilmestynyt. 15-vuotiaana aloitettu käsikirjoitus jatkaa kirjailijan esikoisteoksen, Anuba, jumalten tytär (1981), teemaa.

Pelttarin elämän johtotähtenä on ollut lapsuudesta lähtien muinainen Egypti ja myöhemmin myös Maya-kulttuuri. Ne ovat heijastuneet kirjailijan piirroksiin jo varhaislapsuudessa ja myöhemmin koulu- ja työelämässä taiteeseen, maalauksiin ja savitöihin – samoin kuin radio-ohjelmaan ”Anubiksen aika” ja Ylämaalla Pyramidipitäjässä olleeseen taiteilijakotiin, Villa Anubaan. Pelttari on toiminut pitkään Ultra-lehden avustajana.

Karamellikuninkaat on erilainen elämäkerta. Se ulottuu kirjailijan voimakkaisiin uniin menneiden elämien tähtihetkistä, jotka eivät ole päästäneet häntä rauhaan. Unien, enkelien ja jälleensyntymien kavalkadi on erikoinen lukukokemus, jolle antaa hohtoa unien ja kokemusten sanoma sekä lapsuudesta saakka tehdyt muistiinpanot, jotka kehittyivät kirjaksi. Muistamiselle on osattava raivata tilaa, se palkitsee yllättävällä tavalla.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Karamellikuninkaat ja unien valtakunta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!