Ultra

20,00  sis. alv.

Suomennos, editointi ja toimitus Liisa Kannisto

Koko A5, 128 sivua

Kustantaja Ananda Seva, 2023

Jokaisen polku henkisyyteen on omanlaisensa, jollekin se voi olla yhtäkkinen oivallus, toiselle hidas herääminen, joka johtaa samaan päämäärään. Jollekin se voi olla suuren henkisen mestarin tapaaminen, jollekin pienten sattumien summa.

Tässä kirjassa on henkisen tien kulkijoiden tarinoita kokemuksista, jotka ovat osoittaneet uuden suunnan elämälle, kokemuksista, jotka ovat johtaneet henkiselle polulle tai antaneet vahvistusta sille. Tarinoitaan ovat kertoneet ne henkiset etsijät, jotka ovat kokeneet Shrii Shrii Anandamurtin (1921-1990) henkiseksi isäkseen, suureksi mestariksi, jonka välityksellä Kosminen Tietoisuus ilmensi itseään tällä planeetalla ihmishahmossa.

Hän ei ole mennyt pois, Hän on edelleen läsnä joka hetki, jos vain hiljennät ja avaat mielesi ja sydämesi.

 

Ultran kirja-arvio:

On suurenmoista, että meillä on niin paljon yhteisöjä ja yksilöitä, joiden päämääränä on auttaa ihmisiä parempaan elämänymmärrykseen ja eteenpäin henkisellä tiellä. Jokaisella on oma tapansa toimia, mutta kaikki pyrkivät hyvään. Vuoren rinteillä voi polveilla monia teitä, ja kaikki vievät ylöspäin.

Ananda Seva on kansainvälinen järjestö, jonka sydämen asiana on edistää ihmisen henkistä kehitystä joogan, meditaation ja muiden henkisten harjoitusten sekä koulutuksen ja tapahtumien avulla. Myös ekologisen, eettisen ja henkisen yhteiskunnan kehittyminen on tavoitteena. Ananda Seva Mission perustettiin vuonna 1996 Kaliforniassa ja rekisteröitiin Suomessa vuonna 1998 Ananda Seva ry:nä. Ananda tarkoittaa henkistä onnea ja Seva kaikkien elävien olentojen pyyteetöntä palvelua ja auttamista. Opetusten perustana ovat intialaisen Shrii Shrii Anandamurtin antamat henkiset harjoitukset, filosofiset opetukset, teoriat ja ajatukset.

Tässä mystisten kokemusten kokoelmassa on lyhyitä tarinoita lukuisilta Ananda Sevan jäseniltä, enimmäkseen acaryoilta eli meditaatio-opettajilta pääasiassa Amerikasta ja Suomesta. Heidän näkynsä, hurmionsa, tuskansa ja epäilyksensä tulevat koskettavalla tavalla esille. Yhdistävänä tekijänä heillä on ollut valovoimainen guru ”Baba” eli rakastettu isä Anandamurti, jonka useat heistä ovat jopa tavanneet henkilökohtaisesti.

Silmiinpistävää kertomuksissa on kokijoiden suunnaton herkkyys, joka ei aina ole tehnyt tien seuraamista helpoksi, sekä monella valtava tarve päästä kokemaan Baban läheisyys. Myös yhteisöllisyys, suuressakin ryhmässä suoritettu kiirtana-tanssi ja laulu sekä meditointi ovat antaneet huippufiiliksiä. Näitä lukiessa jäi mietityttämään se kuinka paljon kirjoittajat reissaavat pitkin maailmaa näinä aikoina kun koko luomakunnan hyvinvointi on vaakalaudalla; eikö henkinen tie voisi löytyä helpommin ja lähempää? Toisaalta vanhana hippi-aikojen muistelijana ymmärrän kyllä hyvin kirjoittajien elämykset ja tunnelmat.

 

Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Henkistä tietä etsimässä – Mystisiä kokemuksia ja tarinoita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!