Ultra

Ale!

10,00  sis. alv.

Avaimet Elämään – kirja, joka ei vanhene

Toim. Simo Nikula, Jouko Pursiainen, Vesa Kinnunen, Esko Tuovila
ET-ryhmä Oy, 2009
259 s.

Kovakantinen, värikuvitus

Jos haluat elämääsi muutosta, rakkautta ja onnellisuutta, niin tämä on oppaasi ja auttaa alkuun. Avaimet Elämään -kirja antaa eväät muutoksen aikaansaamiseksi, tavoitteena itseensä ja elämäänsä tyytyväinen elinvoimainen ihminen. Motivaation jälkeen tarvitset tietoa päästäksesi haluttuun päämäärään. Kirjasta löydät varmasti oman asiasi. Harvinaisen laaja aihekirjo; riittävä liikunta, oikea ravinto, psyykkinen hyvinvointi, kulttuuriharrastukset, uni, nauru, luonto, työ, melu, nautintoaineiden haitat, elinvoimien syntyminen jne. ovat vahvoja muutoksen eväitä. Rakkaus ja vapaus ovat aiheita, jotka tekevät tästä poikkeuksellisen vahvan terveys- ja itsehoitokirjan. Nämä onnen ja hyvän elämän tärkeimmät alueet saavat arvoisensa laajan tilan. Avaimet Elämään on myös monia myönteisiä malleja tarjoava yhteiskunnallinen tietokirja. Kirja kohti onnellisempaa elämää.

 

Ultran Kirja-arvio:

Monipuolinen, asiantunteva, innostava, hauskakin… Tämä liikunta- ja terveysalan ammattilaisten kokoama ja kirjoittama tietoteos tarjoaa todella täyden avainnipun niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin, sekä nuorille että vanhemmille. Vihdoinkin on saatu aikaan tietopaketti, joka avaa rehellisen ja kokonaisvaltaisen näkemyksen tavalliseen ihmiseen eikä kumartele markkinoiden suuntaan. Terveysliikunta, ravinto, oman mielen ohjaaminen, sosiaaliset suhteet ja kulttuurin merkitys – kaikki ne ovat hyvinvoinnin osatekijöitä, joita kirjassa käsitellään.

Teoksen alussa selkeästi esitetyt kuntoliikunnan perusohjeet auttavat jokaista laatimaan oman liikuntaohjelmansa. Kehon rakentuminen ja toiminnot perustuvat oikeanlaiseen ravintoon, johon kirja paneutuu perusteellisesti nostaen esille nykyihmisen suurimpia ongelmia, kuten sokerinsäätelyn, makeanhimon psykologian tai happo-emäs-tasapainon ja laittaa kolesteroliteoriatkin uusiksi. Suppeaksi jäänyt tietoisku luomuruuasta olisi ansainnut kirjassa enemmänkin tilaa. Sen sijaan laaja ja sisällökäs jakso Psyykkinen hyvinvointi kattaa niin stressinhallinnan kuin ihmissuhteetkin, motivoitumisen ja elämänarvot. Sielun pohjallehan kaikki meissä rakentuu; tahto ja jaksaminen panevat meidät liikkeelle.

Erinomaisen tärkeä tälle päivälle on kirjan laaja osio Terve yhteiskunta – terve kansalainen, jossa lukuisat vaikuttajat, kuten maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, huippujohtaja Jorma Ollila, hiihtäjäveteraani Juha Mieto, peruspalveluministeri Paula Risikko ja monet muut kertovat omia vahvoja näkemyksiään terveyden edistämiseen. Tämä kirja on mukava myös siinä mielessä, että aivan tavallistenkin ihmisten kokemukset ja vinkit saavat siinä sijansa. Esimerkkejä on mm. musiikin, naurun ja rakastamisen tärkeydestä. Myös seniori-ikä ja luontoyhteyden merkitys saavat huomion osakseen.

Onko niin, että suurin kansansairautemme onkin rakkauden puute? Ehkä rakkaus on jotain muuta kuin mitä luulimme. Tämä mukavan mutkattomasti toteutettu ja positiivisesti asioihin suhtautuva kirja antaa runsain mitoin eväitä täysipainoiseen ja onnelliseen elämään. Kelpaako se meille, onkin kiinni itsestämme.
Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Avaimet elämään”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!