Ultra

25,00  sis. alv.

Varasto loppu

Sirpa Haila
107 s. A4 koko

Nelivärikuvitus

 

Ultran kirja-arvio:

”Ionowan kuvat ovat syntyneet spontaanisti ja luomistapahtuma on pikemminkin purkautumista kuin tekemistä.” Siis inspiraatiotaidetta parhaimmillaan! Aleksandra Ionowa eli koko elämänsä sisimpänsä ääntä kuunnellen. Hän oli kiinnostunut kristillisestä mystiikasta ja teosofiasta. Selkeä johdatus ohjasi Aleksandran kuvaamaan henkisiä ilmiöitä ja kokemuksia sekä ihmisen henkistä olemuspuolta.

Taidehistorioitsija Sirpa Hailan ansiokkaasti kokoamassa teoksessa pääsemme tutustumaan tämän Lahden seudulla asuneen venäläisen kauppiasperheen tyttären elämänvaiheisiin, hänen yhteyksiinsä ruusuristiläisiin teosofeihin ja siihen kuinka henkimaailma astuu hänen elämäänsä ja taidetehtävä alkaa. Askel askeleelta aivan kuin kuljemme suurta sisäistä herkkyyttä ilmentävän taiteilijan rinnalla hänen koko elämänkaarensa. Tämä suurikokoinen kirja esittelee Aleksandra Ionowan moniulotteista taidetta tietenkin myös värikuvin.

Inspiraatiotaiteen lahja oli Ionowalle keino olla tietoisesti yhteydessä henkimaailmaan. Kuvien piirtäminen ja maalaaminen, musiikin soittaminen ja inspiroitujen ajatusten kirjoittaminen oli hänen tapansa palvella. Hän näki kuitenkin selkeän eron meediotoiminnan ja inspiroidun taiteen välillä.

Kirja esittelee hieman laajemminkin henkisen taiteen historiaa, tekijöitä ja käsitteitä. Tutustumme mm. Hilma Af Klintin taiteeseen, Wassily Kandinskyn näkemyksiin, C.W. Leadbeaterin ja Ted Andrewsin esoteeriseen värisymboliikkaan sekä Ionowan ja Voitto Viron yhteyksiin.

Jos sielun avautumisen kautta inspiroitunut taide on lähellä sydäntäsi, niin tämä teos varmasti antaa sinulle paljon. Se välittää Aleksandran viestiä, joka on ihmisten herättäminen, pysähdyttäminen, henkisyyden tajuaminen ja rakkauden opettaminen. ”Kaikki katoavainen on vain vertauskuvaa.”

Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Aleksandra Ionowa – mystikkotaiteilijan elämä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!