Ultra

18,00  sis. alv.

C. Jinarajadasa

124 s. kovakantinen

Kustantaja: Teosofinen seura, 2023

 

Janne Vuononvirran uusi käännös.

Toisessa sarjassa julkaistaa loput Viisauden Mestarien lähettämistä kirjeistä. Ne on kirjoitettu pääosin vuosina 1875–1884. Suurin osa on kirjoitettu eversti Henry Steel Olcottille, mutta kirjeitä saivat myös intialaiset ja saksalaiset teosofit. Erityisen mielenkiintoisia ovat Mestari Serapiksen vuosina 1875–1876 kirjoittamat kirjeet eversti Olcottille.

”Yrittäkää”, Mestarit toistavat yhä uudelleen ja uudelleen. Oppilaan on opittava luottamaan omaan henkiseen intuitioonsa ja selvitettävä itse oma karmansa. Kirjeissään Mestarit kannustavat ja tarjoavat näkökulmia, mutta antavat vain harvoin suoria ohjeita.

 

Ultran kirja-arvio:

Kirja Letters from The Masters of the Wisdom julkaistiin englanniksi ensimmäisen kerran vuonna 1925. Tämä suomenkielinen kirja on käännetty vuoden 2011 painoksesta. Kirja sisältää 82 kirjettä Mahatmoilta (sanskritiksi Mahatma tarkoittaa suurta henkeä), Viisauden Mestareilta, heiltä, jotka olivat kansainvälisen Teosofisen Seuran “näkymättömiä”, mutta todellisia perustajia. Kirjassa on myös muutamia kuvia alkuperäisistä kirjeistä.

Alkuperäiset kirjeet ovat nähtävillä Chennaissa, Intiassa Kansainvälisen TS:n päätoimistossa. Kirjeitä saivat pääasiassa H. S. Olcott, intialaiset oppilaat, saksalaiset teosofit ja satunnaisesti muut henkilöt. Kirjan kirjeet on jaettu viiteen eri osioon. Vaikka kirjeet on kirjoitettu yli sata vuotta sitten, on niiden sisältö edelleen monessa mielessä ajankohtaista. Samalla kirjeet osoittavat, että suuret opettajat eivät koskaan pakota oppilaitaan. He tarjoavat suuntaa antavia näkökulmia, mutta jokaisen on luotettava itseensä ja tehtävä itse omat päätöksensä.

Kirjeissä annetaan käytännön ohjeita, kuinka toimia eettisesti oikein joka päivä. H. S. Olcottin saamat kirjeet 2-25 kertovat hänen suhtautumisestaan H.P. Blavatskyyn ja TS:n toimintaan liittyvistä kysymyksistä. Kirja sisältää kolme liitettä, joista ensimmäisessä intialainen S. Ramaswamier kertoo, kuinka hän kohtasi oman opettajansa fyysisesti Sikkimissä, Pohjois-Intiassa. Toisessa liitteessä Mohini M. Chatterjee kertoo tapaamistaan Mahatmojen oppilaista, jotka olivat eläneet vuosikausia Opettajiensa kanssa Tiibetissä. Kirje sisältää myös selostuksen siitä, kuinka tiibetiläinen kauppias Sundok oli tavannut Shigatsessa, Tiibetissä Mestari Kuthumpan ja hänen lähimmät oppilaansa. Kolmannessa liitteessä Damodar K. Mavalankar kertoo kohtaamisestaan opettajansa kanssa Lahoressa, Pohjois-Intiassa. Kirjeisiin liittyviä asioita ja tapahtumia on selostettu yksityiskohtaisesti H. S. Olcottin kirjasarjassa Vanhan päiväkirjan lehtiä.

Merkittäviä historiallisia todisteita kansainvälisen Teosofisen Seuran perustamiseen johtaneista tapahtumista löytyy H.S. Olcottin Amerikassa vuosina 1875-1876 saamista kirjeistä. Egyptiläiset mestarit Serapis Bey ja Tuitit Bey olivat kirjoittaneet nuo kirjeet.

Kirjeessä 23 annetaan hyväksyntä Dhammapadan oikeasta käännöksestä. Ote Dhammapadan käännöksestä: “Hän joka kuulee veljeänsä herjattavan ja kasvot tyynenä jättää huomioimatta herjauksen, hyväksyy hiljaa vihollisen mielipiteen aivan kuin hän myöntäisi sen olevan asiallinen ja oikea. Joka toimii niin, on joko pelkuri tai itsekäs sisimmässään. Hän ei ole vielä sopiva tulemaan “kumppaniksi” (oppilaaksi). On yhtä vaikea tulla Buddhaksi, kuin löytää udumbaran tai palacan kukkia valtatien varrelta. On helppoa yrittää ja jopa seurata Buddhan polkua.”

Viisauden Mestarien kirjeet osat I ja II muodostavat yhdessä vankkumattomat todisteet siitä, että Mahatmat, Viisauden Mestarit ovat kirjoittaneet kirjeet sekä siitä, että he ovat eläviä ihmisiä, jotka elävät syrjässä “Shangri-Lassa tai Shambhalassa”, poissa kaukana sivistyneen maailman samsarasta, kärsimyksestä, melusta ja kaaoksesta. Kaikkia Viisauden Mestarien kirjeistä julkaistuja teoksia suositellaan tutkittavaksi, niin teosofeille kuin muille lukijoille, joita kiinnostavat alkuperäiset teosofiset opetukset ja teosofinen viisaus.

C.D.F

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Viisauden mestarien kirjeitä II- sarja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!