C. Jinarajadasa
128 s. (kovakantinen)
Kustantaja Teosofinen seura, 2022
Kirja sisältää 60 autenttista viestiä Mestari Koot Hoomilta ja Mestari Moryalta. He kuvasivat niitä kauaskantoisia päämääriä, jotka ovat heidän työnsä taustalla. Nämä näkymät ulottuvat meidänkin aikaamme pidemmälle. Henkisestä kehityksestä kiinnostuneilla tämä ainutlaatuinen kokoelma toimii sekä tiedon, että innoituksen lähteenä. Juuri nyt, oman aikamme myllerrysten keskellä, koko ihmiskunnan hyväksi tehty työ saattaa olla merkityksellisempää kuin koskaan ennen.
Ultran kirja-arvio:
Tämä kirja on julkaistu ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 1947. Nyt julkaistu uusi suomennos käsittää kaikkiaan 60 kirjettä selityksineen.
Kirjeet julkaistaan nyt kokonaisuutena ja mukaan on liitetty myöhemmin löydettyjä kirjeitä. Eri henkilöt ovat saaneet näitä kirjeitä vuosina
1870 -1900.
Kirjan alkuperäinen englanninkielinen laitos julkaistiin vuonna 1919.
Kirjeistä ilmestyi myös toinen kirja Letters from The Masters of the Wisdom Second Series, joka julkaistiin vuonna 1923, suomeksi vuonna 1968. Osa alkuperäisistä kirjeistä on nähtävillä Teosofisen Seuran (The Theosophical Society) Adyarin arkistoissa Chennaissa Intiassa.
Ensimmäisen sarjan kirjeiden lähettäjät ovat Kansainvälisen Teosofisen Seuran todelliset perustajat, intialaista syntyperää olevat Viisauden Mestarit Koot Hoomi ja Morya. Lisäksi suomeksi on vuonna 1932 julkaistu A.T. Bakerin kokoama kirjesarja kaksiosaisena teoksena Viisauden Mestarien kirjeitä – Koeaika ja Tsheelakausi. Viisauden Mestarien kirjeitä – Salattua maailmaa käsittelevä sarja julkaistiin vuonna 1933.
Nämä kirjat on julkaistu uutena suomennoksena yhtenä kirjana uudestaan vuonna 1997. Bakerin kokoamat kirjeet ovat nähtävillä British Museumissa Lontoossa.
Kaikissa julkaistuissa Viisauden Mestarien kirjeissä on paljon opetuksia viisaudesta, koko ihmiskunnan kehityksestä ja ohjeita ihmisen henkisestä kehityksestä kaikille vakaville tutkijoille sekä totuutta etsiville lukijoille.
Kirje I Maha-Chohanilta A.P. Sinnetille – Teosofinen Seura ja sen työ.
Kirjeen on saanut A.P. Sinnett Intiassa vuonna 1881. Tämä on varmasti tärkein kirje, joka on koskaan saatu Viisauden Opettajalta, sillä se on Maha-Chohanin tiedonanto (“Hänen, jonka edessä tulevaisuus on kuin avoin kirja” K. H. kirje n:o 16).
Otteita ensimmäisestä kirjeestä: “Me Gautama Buddhan hartaat seuraajat, tuon ehdottoman uhrautumisen, ihmisystävyyden, jumalallisen rakkauden, tämän surujen maan päällä saavutettavien korkeimpien hyveiden ihmisten ihmisen, ruumiillistuneen hengen seuraajat. Niiden harvojen välähdysten joukossa, joita eurooppalaiset ovat saaneet Tiibetistä ja sen “täydellisten lamojen” mystisestä hierarkiasta, on yksi, joka on ymmärretty ja kuvattu oikein.
“Bodhisattva Padmapanin eli Avalokiteshvaran ja Tsong-Ka-Pan, Amitabhan avataran, ruumiillistumat luopuvat kuolemassaan Buddhaksi tulemisesta – toisin sanoen yksilöllisen henkilökohtaisen onnen ja siunauksen suurimmasta hyvästä – voidakseen syntyä yhä uudelleen ihmiskunnan hyväksi.” R.D.
”Buddhalaisuus, josta on karsittu pois sen taikauskot, on ikuinen totuus, ja se, joka pyrkii viimeksi mainittuun, pyrkii teosofiaan, jumalalliseen viisauteen, joka on totuuden synonyymi. Eksoteerinen buddhalaisuus on varmin tie johtamaan ihmistä yhtä ainoaa esoteerista totuutta kohti. Jotta oppimme todella vaikuttaisivat niin sanottuihin moraalisääntöihin eli vilpittömyyden, puhtauden, kieltäymyksen, rakkauden yms. ihanteisiin, on meidän tehtävä teosofiaa koskeva tieto kansantajuiseksi. Teosofinen Seura valittiin kulmakiveksi, tulevien ihmisyysuskontojen perustaksi”.
Kirjeet antavat lukijoille ja teosofian tutkijoille monipuolista aineistoa ja tietoa Kansainvälisen Teosofisen Seuran alkutaipaleelta ja myös teosofian alkuperäisiä opetuksia suoraan Viisauden Mestareilta.
Buddhalaisuuden tutkijalle ja buddhalaisuuden harjoittajalle kirjeiden opetukset antavat uutta perspektiiviä ja uutta innoitusta opiskeluun.
Voimme nähdä välähdyksiä siitä, miten Viisauden Opettajat työskentelevät koko ihmiskunnan hyväksi ja heidän toimintatavoistaan, sillä He työskentelevät 24/7. Kiitos Teosofiselle Seuralle kirjan julkaisemisesta ja suomentajalle sinnikkäästä käännöstyöstä.
Jäämme kiinnostuneina odottamaan Viisauden Mestarien kirjeiden toista sarjaa, jossa on kirjeitä Kansainvälisen Teosofisen Seuran perustamista edeltävältä ajalta ja sen perustamiseen 17.11.1875 liittyvistä asioista.
P.S.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.