Ultra

25,00  sis. alv.

Varasto loppu

Jukka Kuoppamäki

163 s.
Kustantaja Basam Books, 2017 (Kirja julkaistiin Ultrapäivillä 2017)

”Totuuden etsiminen ei ole pelkästään ihmisen luontaisen uteliaisuuden tyydyttämistä. Jo ensiaskeleista lähtien se alkaa muuttaa meitä. Se on ihmisen tie oman itsensä ja maailman ymmärtämiseen.”
Totuudenetsijän käsikirja antaa käytännön ohjeita mietiskelyn aloittamiseen. Jo viisi minuuttia päivässä riittää. Eikä se ole edes vaikeaa, sillä hiljaisuus löytyy jokaisen etsijän mielen takaa.

Kun harjoitus muuttuu päivittäiseksi, ovi korkeampaan maailmaan raottuu. Meditaatio antaa rauhaa, terveyttä ja kiitollista mieltä.

Lauluntekijänä ja laulajana tunnettu taiteilija on Kristiyhteisön pappi, joka toimi 33 vuotta seurakuntatyössä Saksassa.

 

Ultran Kirja-arvio:

Jukka Kuoppamäki aloittaa teoksensa Totuudenetsijän käsikirja huomauttamalla, että se joka etsii henkistä tietoa, muuttuu ja saa myös vastuun siitä, miten tietoa käyttää. Valoisin ajatuksin, nöyrin mielin, hyvin tarkoituksin ja rakastavin sydämin meistä jokainen voi lisätä valoa, rauhaa ja rakkautta maailmaan. Henkinen tieto on tarkoitettu yhteiseksi hyväksi, ei vain tyydyttämään uteliaisuutta.

Teos sisältää ohjeita ajatteluun ja meditaatioihin, jotka ohjaavat tutkimaan monia henkisen etsijän kohtaamia kysymyksiä. Tällaisena kirjalla on myös työkirjan luonne. Tekijä kehottaa oppilasta etsimään sisäistä rauhaa liioittelematta ja hätäilemättä, luonnollisesti, rukoillen ja vastoinkäymisistä oppien. Näin hän tulee ymmärtämään sielun ja hengen merkitystä olemuksessaan.

Tekijä analysoi Isä meidän -rukousta ja kristillisen uskontunnustuksen antroposofista muotoa ja tuo niihin kiinnostavia näkökulmia, jotka eivät ole yleisesti tunnettuja. Kirjan loppuosassa on vielä tekijän eri yhteyksissä pitämiä esitelmiä sekä pohdintoja ja harjoituksia, jotka antavat lisävalaistusta ja ohjeita henkisellä tiellä vastaan tuleviin kysymyksiin. Runot katkaisevat siellä täällä suorasanaisen pohdinnan ja tuovat esitykseen kauniilla tavalla ilmaa ja elämää.

Teos sisältää ajatuksia ja ohjeita, jotka ovat huomionarvoisia kaikkien henkisestä tiestä kiinnostuneiden kannalta. Erityisesti sitä voi suositella niille, jotka tahtovat perehtyä antroposofiseen ajattelutapaan. Tekijä esittelee tätä asiantuntevasti ja esoteerisia näkökulmia sivuuttamatta. Jukka Kuoppamäki ansaitsee kiitokset selkeästä tavasta, jolla hän kuvaa itse pitkään harjoittamaansa filosofiaa.

Seppo Ilkka

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Totuudenetsijän käsikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!