Ultra

25,00  sis. alv.

Anna-Kristiina Vuorjoki

180 s.
Omakustanne, 2019

…Jonain aamuna heräät ja avaat silmäsi: kaikki on tuoretta, niin vastasyntynyttä, ympärilläsi neitseellinen paratiisi… Maailma onkin toden peili joka peilaa sinua – olet vastasyntynyt ja näet maailman uusin silmin!

Mitä tapahtuu, kun Sadun henki pujahtaa ulos pullosta ja alkaa kertoa eläväksi muuttuvaa tosisatua paratiisin synnystä kaikessa minne kertojan katse kääntyy? Kun hänet puetaankin paratiisin puutarhuriksi, joka kylvää rakkauden siemeniä kaikkialla missä hän kulkee? Sadun henki herättää hänessä eloon myös Prinsessa-elokuvan prinsessan, ja vastauksen saa kysymys: mikä on sairautta, mikä terveyttä?

Keskellä vaiherikkaiden tapahtumien kulkua hän solmii ystävyyttä ja rauhaa vastavoimien kanssa, joiden yhdistymisestä syntyvät rakkaus, totuus ja elämä sydämen, ruumiin ja mielen vapautuessa pelon otteesta. Elämään saapuu myös kauan aavistettu ritari, sielun kaksoisliekki ja kaiken koetteleva ikuinen rakkaus. Prinsessan karhunkierros halki maan ja kansan kerrosten huipentuu Suomi-neidon otsalla Otsamo-tunturin laella.

Vapaussodan näyttämöllä sodan repimä kansa eheytyy kuvassa Rakkauden maasta, jossa jokainen saa kukoistaa vapaasti ainutkertaisuudessaan toisiaan täydentäen. Paratiisin siemenistä versoaa ehyt, Itsenäisten ihmisten yhdistynyt kansa, jolta ei puutu mitään. Se, mitä tapahtuu kertojalle, tapahtuu samanaikaisesti Suomelle tai toisinpäin. Kirjaa voikin kutsua Äidinmaan ja sisimpämme yhtenäisyyden kirjaksi.

Syntyvä on ikilapsi tempaisee mukaan tutkimusretkelle ihmisyyden ytimeen ja jumalalliseen tuntemattomaan, jossa mikään ei jää totuuden katseelta piiloon. Opitut toimintatavat ja valmiit vastaukset on viskattu vanhentuneena romukoppaan ja jäljellä on kokeileva Itseensä luottava ennakkoluulottomuus. Paratiisin luomisessa ei kompuroinniltakaan vältytä, kun kaikki ei tapahdukaan taikasauvaa heilauttamalla inhimillisyyksien kera, vaan vastaan vänkäävät vastavoimat ja peikon peili sanat vääräksi vääntää.

Syntyvä on ikilapsi on koskettavan kauniiksi ja lämpöisäksi kuvailtu Anna-Kristiina Vuorjoen esikoisteos ja ensimmäinen Paratiisin lähteellä -trilogian tulokas. Pelkkää satua kirja ei ole, vaan viisautta proosan muodossa. Elävä satu pikemminkin toimii tarinallisena uomana oivallusten ja tapahtumien joelle. Päätarinaa myötäilevät kirjemäiset katkelmat kaksoisliekille. Runojakin kirjasta löytyy. Kirjasarja on samalla tarina siitä, kuinka ihmisen kuninkaallisuus on pienuudessa ja ääni pienimpien ohitettujen puolesta.

Kirjasarja on heräämisestä ja kaksoisliekkien matkasta, syvällisestä viisaudesta kiinnostuneille, uuden maailman luojille ja herkille ihmisille kovassa maailmassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syntyvä on ikilapsi – Paratiisin lähteellä 1.”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!