Ultra

Ale!

22,00  sis. alv.

Sinikka Piippo

207 s. kovakantinen
Kustantaja Tammi, 2017

Luonnosta apu moneen vaivaan.

Puna-apila, pihlaja, maitohorsma ja litulaukka – uppoudu kasvilääkinnän saloihin!
Suomen luonnon lääkekasvit -kirja esittelee Suomen luonnon 50 keskeisintä ja tärkeintä lääkekasvia, kertoo kuinka ne vaikuttavat ja opastaa niiden turvalliseen käyttöön.

Suomen luonnon lääkekasvit -kirjaan valittujen kasvien käyttö perustuu pitkään perinteeseen ja viime vuosina saatuihin tutkimustuloksiin. Esitellyt kasvit ovat tehokkaita mutta turvallisia. Löydä luontoäidin aarreaitasta apu uupumukseen, unettomuuteen, suolistovaivoihin, kohonneeseen verenpaineeseen tai erilaisiin kipuihin. Kirjassa kerrotaan, miksi kukin kasvi tehoaa vaivaan ja miten kasvia lääkinnällisesti käytetään. Tutustu tuttujen kasvien lääkinnälliseen ja ennaltaehkäisevään käyttöön!

FT Sinikka Piippo on kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut noin 260 tieteellistä artikkelia, kymmeniä populaariartikkeleita ja 15 kirjaa. Hänen kirjatuotantonsa keskittyy kasvien ja yrttien käyttöön lääkkeenä, mausteena ja osana terveellisenä ravintona. Piippo harrastaa kasveja, kirjoja, kissoja ja valokuvausta.


Ultran kirja-arvio:

Terveyskasvien ja luontaislääkinnän tutkijaguruksi kohonnut professori Sinikka Piippo on kirjoittanut lukuisia hyviä tietokirjoja, jotka käsittelevät kasvien terveellisiä vaikutuksia. Tämä uusin kokoelma tarjoilee viisikymmentä Suomen luonnossa suhteellisen yleisesti kasvavaa lääkekasvia, jotka voisivat muodostaa fytoterapeutin perusapteekin. Selkeästi koottu ja konstailemattomasti taitettu kirja antaa suuren määrän hyödyllistä tietoa yrttilääkinnän eri puolista. Itselääkintään sopivat kasvit tehoavat hyvin moninaisiin vaivoihin ja ohjeiden mukaan käytettynä ovat erinomainen luonnonmukainen apu meille jokaiselle.

Tekijä tarjoaa aluksi mielenkiintoisen katsauksen kasvislääkinnän historiaan maassamme. Miten tavallinen kansa paransi vaivojaan? Mitä nimityksiä ennen käytettiin tutuista kasveista? Mitä ovat esimerkiksi jäsenheinä, leiniheinä, kiimaheinä tai kiroheinä? Saamme hyvät perustiedot kasvien keruusta, käsittelystä ja käyttötavoista. Tarkkaa kemiallista ja tieteellistä tietoa yrttien aineosista on myös tarjolla, samoin varoituksia, jotka pitää ehdottomasti huomioida.

Hyvät kasvit käsitellään kirjan perusosassa aakkosjärjestyksessä ahomansikasta väinönputkeen Sinikka Piipon tapaan useiden alaotsikoiden mukaan huolella eritellen. Jokaisesta kasvista saamme perustiedot, historiaa, aineosat, käyttötavat, vaikutus, rohtokäyttö ja ruokakäyttö. Kirjan lopussa on sanasto vierasperäisistä ja tieteellisistä termeistä. Eikä siinä kaikki, löytyy vielä erillinen luettelo vaivoista ja niiden lievittämiseen sopivista lääkekasveista, ja lisäopiskelua varten kirjallisuusluettelo.

Tämä teos voisi olla jokaisessa kodissa opastamassa perheen hyvän terveyden ylläpitoon luonnonmukaisesti.
Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomen luonnon lääkekasvit”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!