Ultra

17,00  sis. alv.

Varasto loppu

Irma Korte

244 s.
Kustantaja Nemora Kustannus, 2020 uusittu laitos (1. painos 2007)

Muinaiset samaanit osasivat siirtyä muuntuneisiin tajunnantiloihin: he lensivät lintuina tai uivat käärmeinä outoihin maailmoihin. Myös Suomen vanhoissa kansanrunoissa kerrotaan sankarien käynneistä tuonpuoleisissa maissa, milloin omassa hahmossaan, milloin metamorfoosin koettuaan. Irma Korte selittää kirjassaan, mitä samaanissa itsessään tapahtui, kun hän vajosi syvään tajunnantilaan voidakseen lähteä matkoilleen. Entä mikä osuus sammolla – Suomen runoperinteen suurella arvoituksella – oli noilla retkillä?

Suomen vanhoissa kansanrunoissa tapahtuu ihmeellisiä asioita: sankari muuttuu käärmeeksi, tuli syttyy kolmella sulalla, ihminen sylkee suustaan härän, kulkija luiskahtaa jättiläisen vatsaan ja pääsee sieltä pois… Tällaiset reaalisessa todellisuudessa mahdottomat asiat voivat olla mielekkäitä sisäisen kokemisen kuvauksina, kunhan niitä luetaan myyttikuvina nykyihmisten unikuvien tapaan.

Samaanin sampo on matka muinaisten samaanien ja tietäjien myyttiseen maailmaan. Kirja ylittää aika- ja kulttuurirajoja: se etsii vertailukohtia nykyihmisten kokemuksista ja käyttää selitysperusteena itämaisen joogan oppeja. Kirja valottaa selkeällä ja erittelevällä tavalla suomalaisen kulttuuriaarteiston, Suomen Kansan Vanhojen Runojen, arkaaisinta kerrostumaa.

Kirjaan sisältyy mustavalko-kuvitusta.

* Irma Korte on filosofian tohtori, joka on erikoistunut myyttisen ajattelun filosofiaan ja myyttien tulkintaa sekä julkaissut useita artikkeleita ja kirjoja, mm. laajan tulkinnan Raamatun Ilmestyskirjasta, Johanneksen Ilmestys – Elävä Myytti, joka on ilmestynyt myös englanniksi.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Samaanin Sampo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!