Ultra

Ale!

12,00  sis. alv.

Varasto loppu

*Painos loppuunmyyty*

 

Rauha – Elämän hyvinvoinnin parantaja
Mira Puro

328 s.

Kustantaja Basam Books, 2021

Tuolle päässäni armottomasti jyskyttäneelle lauseelle minä olen elämäni velkaa. Minä en olisi enää hengissä, jos en olisi ymmärtänyt mitä tuo lause tarkoittaa. Tuo lause muutti kaiken minussa ja tavassani elää. Tuossa lauseessa ”suolisto” on koko ihminen. ”Käsittely” tarkoittaa suhtautumista, hyväksyntää, rakkautta, myötätuntoa ja uteliaisuutta. ”Ruoka ja ajatukset” tarkoittavat kaikkea, mitä syömme silmillämme, sormillamme, suullamme ja korvillamme ja myös nenällämme.

”Miran kirja on kirja itseymmärryksen ja tunteiden käsittelyn tärkeydestä. Usein vasta siinä tilanteessa, kun tapahtuu jotakin yllättävää, joka vie elämältä pohjan, esimerkiksi menettää työnsä tai sairastuu, ja kun on väistämättä pysähdyttävä, moni vasta silloin pysähtyy pohtimaan elämäänsä. Elämisen taitoa – sitä mitä Mira Rauhassakin opettaa – pitäisi opetella jo kouluissa. Mira on nykyajan henkinen opettaja, joka auttaa sinua avautumaan kuuntelemaan niitä puolia itsestäsi, joiden kautta sinun on helpompi päästä kohti Rauhaa, joka jo olet.” Johanna Blomqvist fyysikko, Hypertodellisuus-kirjan kirjoittaja.

Mira Puro (os. Juntunen) on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi, somaattisen pilateksen ohjaajaksi ja reikihoitajaksi. Lisäksi Mira on opiskellut biokemiaa, psykologiaa, kiinalaista lääketiedettä, ravitsemusta sekä selityksiä maailmalle, energioille ja elämälle. Hän on loputtoman kiinnostunut kaikesta ”normaalista poikkeavasta” ja tieteen selityksistä niille. Mira työskenteli yli kymmenen vuotta lääketeollisuudessa ja TV:stä tuttujen brändituotteiden myynnissä ja markkinoinnissa. Rauha on Miran kolmas hyvinvointikirja (Kehon korjausopas, Readme.fi 2018, Merkityksellinen minä, Readme 2019). Kirjassa yhdistyy kehon, mielen ja sydämen hyvinvointi. Harjoitusten ohjaamien tekojen avulla löydät sydämen valon eli rauhan ja riemun sekä hyvinvoinnin elämään.

Kuva Mirasta: Mari Pyykkönen / Ultra-lehti.

 

Ultran kirja-arvio:

Oli ihan pakko aloittaa tämän kirjan lukeminen keskeltä, luvusta Elämän aika, koska aika on yksi suurimpia mysteerejä tässä maailmassa. Ainakin minulle. Ja siksi säntäsin uteliaana näkemään mitä Mira Puro on siitä saanut selville, ehkä uusia oivalluksia! Aika monelta kantilta hän ajan olemusta tutkaileekin ja liikuttaa lukijaa tuon ulottuvuuden eri potentiaalisuuksissa. Varsinkin henkisesti aistivat henkilöt käsittävät mistä noissa ajatuksissa on kyse. Lineaarinen aika, ajan kudelma, synkroniteetit, sattumat, menneisyys, muistot, tulevaisuuden tekeminen, ennustaminen jne. Minut pysäytti erityisesti sanat ”Kaikki aika on tässä”.

Kirjan pontimena ovat olleet tekijän kovat koettelemukset oman terveytensä keikkuessa, etenkin linjalla suolisto-ruuansulatus-aivot-minä, koko kehokodin hyvinvoinnin romahtaminen ja oikeutettu kiukku terveydenhoitojärjestelmää kohtaan, joka kieltäytyy miettimästä monipuolisesti vaihtoehtoja ja aiheuttaa siksi kroonistuvia ja lisääntyviä kipuja ihmisille – kuten hän kirjoittaa. ”Jotain sinä teet ’väärin’ itsellesi, jos kehosi siitä sinulle koko ajan jankuttaa oireilemalla eri tavoin.” Onneksi sisua Miralta löytyi ja paraneminen kävi toteen.

Erinomaisella huolella Mira Puro analysoi melkoisen joukon eri tunteita jaotellen ne pelkotunteisiin ja rakkaustunteisiin. Monen nykyihmisen perusmoodia ovat mm. kiire ja riippuvuudet, joiden kirjoittaja näkee juontuvan häpeän tunteesta, usein peitellystä. Myös hyvinvointia lisääviä tunteita käsitellään innostavasti ja johdatellaan aina elämän riemuun ja valaistumiseen. Epäonnistuminen käy mahdottomaksi.

Kirjoittaja tarkastelee minä-kuvaa ja eri maailmankuvia kehollis-sielullis-henkiseltä kantilta, ja tässäkin löytyy houkuttelevia mahdollisuuksia uusien askelten ottamiseen. Kannattaa myös kokeilla utopistista unelmointia ja olla utelias mitä sitten tapahtuu…

Mira Puro käyttelee rikkaasti suomenkielen sanoja ja niiden merkityksiä. Juttua ja ideoita tuntuu aivan pulppuavan; asiaa ei sanota vain yhdellä lauseella vaan monella, eri näkökulmista. Ja kuitenkin jää paljon sanomatta. Tässä piilee monen kirjoittajan kompastuskivi: puuttuu tekstin tiivistämisen taito. Voi käydä niin että lukija väsähtää ja arvokkaita oivalluksia menee ohi.

Kirjassa mennään aikamoista vauhtia kohti kehokotimme hyvinvointia, unohtamatta näkyviä ja näkymättömiä auttajiamme ja johdatusta joka tuo oikeat ihmiset lähellemme. Lopulta myös selviää miksi kirjan nimi kuitenkin on Rauha. Huikeana loppuhuipennuksena vielä lähes uskomaton hoitovaihtoehtojen lista. Kuinka valtavasti kaikkea ihanaa ja hyvää on meitä varten olemassa!

 

Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rauha – Elämän hyvinvoinnin parantaja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Saatat myös pitää...

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!