Ultra

12,00  sis. alv.

Varasto loppu

Painos loppu kustantajalta!

– Kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä

Peter Wohlleben

257 s.
Kustantaja Gummerus
(alkuperäinen saksankielinen 2015)

Vuoden 2017 Rajatietokirja kilpailussa – yleisöäänestyksen 2. sija.
Jukka Kuoppamäen ajatukset kirjasta Ultrassa 7-8/2017.

Tämän kirjan luettuasi et näe metsää enää samanlaisena.
Wohlleben palauttaa metsälle sen sielun. – Süddeutsche Zeitung

KUSTANTAJAN ESITTELY:

Puut kommunikoivat keskenään, ne hoitavat jälkikasvuaan, puuvanhuksiaan ja jopa kaatuneita tovereitaan. Puilla on oma sosiaalinen verkostonsa, Wood Wide Web, jonka avulla ne varoittavat toisiaan vaarasta.

Kirjassa Wohlleben kertoo kansantajuisesti ja lähestyttävästi uusimmista tieteellisistä löydöistä, jotka ovat suoraan vaikuttaneet hänen omaan tapaansa tehdä metsänhoitajan työtä. Kirjasta huokuu metsässä aikaansa viettävän miehen rakkaus luontoa, metsiä ja puita kohtaan.

Puiden salattu elämä on ollut kirjasensaatio kotimaassaan Saksassa. Sitä myytiin vuodessa lähes puoli miljoonaa kappaletta. Suomennos sisältää kirjailijan meitä suomalaisia varten kirjoittaman esipuheen sekä kirjailija Anni Kytömäen alkusanat.

Ultran kirja-arvio:

On aivan riemastuttavaa lukea tekstiä, jonka kirjoittaja tietää ja tuntee, että metsä on muutakin kuin hakkuukuutioita, leimikoita tai tuholaistorjuntaa. Metsän suojissa asustavat puut ovat todellakin eläviä sanan varsinaisessa merkityksessä. Monille meistä puiden elävyys on ollut itsestään selvyys, mutta kuinka moni tietää puiden hoivaavan jälkeläisiään tai auttavan ”naapuriaan”.

Peter Wohlleben kirja Puiden salattu elämä – kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä on innostavaa luettavaa. Joskin innostuksen seasta nousee huoli ja murhe, mitä me ihmisinä olemme tekemässä tälle valtavalle ekosysteemille, joka kätkee sisäänsä niin paljon ja uskomatonta energiaa ja informaatiota meille kaikille.

Wohlleben kirjoittaa selkeästi ja lähdeluettelo on vakuuttava. Kirjan kappaleet on jaoteltu yksinkertaisesti teemoittain, mukana mm. puiden rakkauselämä, sosiaaliset suhteet ja puiden etiketti. Kirjassa on todella paljon mielenkiintoista uutta luettavaa, itse olen kaivannut tämän kaltaista kirjaa!

Viime vuosina metsän pehmeästä sylistä on puhuttu paljon, se antaa voimia, helpottaa stressiä ja auttaa rauhoittamaan mieltä. Silti tuntuu, että useimmille metsä on vain ”puuta”, jota voi työstää ja josta saadaan rahaa. Tämän kirjan luettuaan uskon, että jokainen meistä näkee metsän ja puut aivan uudella tavalla.
Sari Autere

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Puiden salattu elämä -pokkari”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!