Ultra

42,00  sis. alv.

Varasto loppu

Atte Särkelä

384 s. kovakantinen
Kustantaja UFO Finland, 2018

Yli 300 kuvaa (värillisiä, mustavalkoisia ja piirroksia), 

Ainakin viimeisen sadan vuoden aikana Pudasjärvellä on tapahtunut valtava määrä selittämättömiä asioita ja ilmiöitä. Syksy 1969 oli kuitenkin käännekohta, koska silloin Atte Särkelä teki ensimmäisen merkittävän ufohavainnon. Siitä alkoi muutaman vuoden ajanjakso, jollaista Suomen historiassa ei ole koettu aikaisemmin eikä sen jälkeenkään. Sadat ihmiset kokivat selittämättömiä ilmiöitä pitäjän eri puolella, erityisesti Syötteen alueella. Myös Atte näki kyseisiä ilmiöitä ja sai niitä valokuvattua.

Tähän kirjaan on koottu ufohavaintokertomuksia lähinnä Pudasjärveltä sadan vuoden ajalta ja mukana myös runsaasti valokuvia vuosilta 1969-72.

Tämä kirja on myös Atte Särkelän elämänkertakirja. Aten elämä on kulkenut sotaorvosta monen alan yrittäjäksi. Ahkera työnteko alkoi jo lapsena savottatyömailla ja jatkui myöhemmin oman taksin ratissa. Näistä tapahtumista on tähän kirjaan koottu kymmeniä tarinoita. Kylien tyhjentyessä 1960-luvulla Atte perheineen kokeili asumista Helsingissä, mutta siellä ei korpimaiden kasvatti viihtynyt.

Matkailubisnes koki nousukautensa 1980-luvulla, ja paikallisesta vastustuksesta huolimatta Syötteen rinteille nousi mökkikyliä ja laskettelukeskuksia. Atte sai huomata, ettei paikkakunnan kehittäminen miellyttänyt kaikkia, mutta sai kuitenkin kelomökkinsä rakennettua ja toiminta perheyrityksessä jatkuu jo viidettä vuosikymmentä.

Kiinnostus outoihin ilmiöihin on jatkunut läpi kiireisten yrittäjävuosien ja edelleen Atte Särkelä tunnetaan miehenä, joka ei pelkää tarttua haasteisiin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kohti ärjännettä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varasto loppu

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!