Ultra

29,00  sis. alv.

– Kuunkiertoa seuraava kalenteri puutarhan & kehon kukoistukseen

Anne Pöyhönen & Petra Hintikainen

170 s.

Kustantaja Yläkuu Kustannus, 2023

Koko: 23 cm korkea, 17 cm leveä. Nelivärinen.

Kuun tarkkailijoille ja puutarhureille!

 

Perimätiedon mukaiset neuvot puutarhanhoitoon:

kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkaus, vesakon raivaus, hävityspäivät, suuri kitkemispäivä, vastan-/vihdantekopäivät, kukkien mullanvaihto, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus, varttaminen, puiden ja pensaiden istutus, joulukuusen kaatoaika, pensasaitojen leikkausajat, kukkasipulien istutuspäivät, säänennustuspäivät, kukkienkastelupäivät jne.

Vihreällä reunaviivalla yläkuu eli nouseva kuu, ruskealla alakuu eli laskeva kuu.

Kesän kaikkein parhaimmat istutuspäivät merkitty nyt erikseen!

Sekä kauneudenhoitoon:

Hiusten leikkaus, värjäys ja permanentti, kynsien leikkuu, ihon hoito, ihokarvojen poisto, kestopigmentoinnit, hyvät hammashoito- ja leikkauspäivät, laihdutus-, detox- ja paastopäivät, pyykkipäivät, auringonottopäivät, eri kehonosien parhaat hoitoajat sekä puhdistaville että vahvistaville hoidoille, parhaat ajat juhlien järjestämiseen. Täydenkuun vaikutus. Hoidettavat kehonosat joka päivälle.

UUTUUTENA joka kuukaudelle tieto AURINGON vuotuiskierron herkistämistä kehonosista! Nyt terveys- ja kauneusneuvot tarkentuvat entisestään.

Muiden Yläkuun kalenterien tapaan puutarhanhoidon neuvot tuttuina kirjainlyhenteinä ja kauneudenhoidon neuvot kuvallisina symboleina. Reilusti tilaa omille muistiinpanoille jokaiselle päivälle.

Joka kuukauden alussa koko kuukauden yleisnäkymä + kuunvaiheet, johon mahtuu merkkaamaan muistettavat asiat.

Sisältää nimipäivät.

 

Ultran arvio kalenterista (2022):

Kun kuun mahtava voima saa valtameretkin nousemaan, niin kuinka se ei vaikuttaisi myös pienempiin ja herkempiin lähteisiin, kuten vaikka juuri sinuun ja sinun kasvi- ja eläinystäviisi. Tämä totuushan on ollut tiedossa kautta aikojen, mutta sen hyödyksikäyttö on usein jäänyt unholaan täällä meillä päin. Jotenkin tuntuu nyt siltä, että tämä hetki ja aikakausi ovat erityisen otollisia tämän vanhan perinnetiedon laajamittaiseen käyttöönottoon sekä puutarhanviljelyssä että oman kehon hoidossa.

Luonnon rytmit ja avaruuden voimat joka tapauksessa ohjaavat elämäämme, joten miksi emme eläisi niitä myötäillen sen sijaan että rimpuilemme ja tuskailemme vastoinkäymisiä manaten. Tämä suomalaisten tekijöiden kuukalenteri on erinomainen apuväline niin kehonhoitoon kuin puutarhankin hoitoon. ­­– Mainio yhdistelmä, sillä oma puutarha antimineen on myös mitä parhain hyvinvoinnin lähde.

Tukevasti kovakantisen kalenterikirjan alussa on runsain mitoin opastusta kuunkierron vaiheisiin ja vaikutuksiin sekä kalenterissa kunkin päivän kohdalla käytettyjen symbolien merkitykseen. Jotta kalenterin päivittäisistä ohjeista saa parhaan hyödyn, on aluksi jonkin verran nähtävä vaivaa ja opeteltava nuo kivat symbolikuvakkeet. Sittenpä päästäänkin kunnolla asiaan.

Perinteisten kylvö- ja istutusaikojen sekä kaikkien muidenkin puutarhatöiden sopivan ajoituksen lisäksi kirja tarjoaa vinkit moderniin kauneudenhoitoon ja arkielämään. Milloin saa kestävimmän hiusten värjäyksen tai sujuvimman ihokarvojen poiston tai loivemman juhlien jälkeisen krapulan, milloin on paras tehdä tatuointeja, lävistyksiä tai injektointeja… ja mitä kaikkea. Kalenteri sisältää kuunvaiheiden lisäksi tietenkin perinteiset juhla-, merkki- ja lippupäivät, nimipäivät, sekä aina kuukauden alussa yleisnäkymän sille kuulle. Tilaa omille merkinnöille on myös reilusti.

Kalenterikirjan graafinen asu on viehättävä pirteine pinkkivoittoisine väreineen, kuvineen ja vinjetteineen. Kokonaisuus on hyvin feminiininen, mutta sehän ei haittaa, korkeintaan karsii hiukan asiakaskuntaa. Joka tapauksessa luonnon rytmien mukaan eläminen on jokaisen oikeus, mahdollisuus ja onni.

 

Heikki Juutilainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hyvän kuun aikaan 2024”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!