Ultra

25,00  sis. alv.

Luule Viilma

Alkuperäisteos Ellujäämise õpetus V, 2000
Haapsalu, 2002
Suomentanut Mare Muhonen

259 s.

Kirjan alaotsikko on ”Kirja ylpeydestä ja häpeästä”. Et ole yksin -sarjan IV ja V osa selvittävät kaikkein vaikeimmin tajuttavien ongelmien ja niitä vastaavien kaikkein vaikeimpien sairauksien syitä. Ne opettavat ehkäisemään sairauksia, jotka kenties vasta vuosikymmenten päästä olisivat tulleet kuokkavieraiksi.
Kirja-arvostelussa (Ultra 5-6/2004) Tuula Pelttari lataa: ”Edesmennyt kirjailija ei pokkaa eikä kumarra muuta kuin totuutta, hän kurittaa mielipiteillään. – – – Kirjan lukeminen pätkittäinkin vaatii kanttia. Mielenrauhan kurssille on turha mennä pariksi päiväksi, kirjan sisällys vaatii loppuiän patikkaretkeä hengen ja sielun kiemuroihin, asioihin, joita emme ole edes halunneet uskoa ja huomata stressiemme viidakoissa.”
Kirjan lukuja ovat mm.: Ajatus kattona pään päällä, Kasvammeko ihmisiksi vai ihmisinä, Hetki jolloin mitta täyttyy, Henki ja hengittäminen, Eläimellistä elämää, Tarpeellisesta tarpeesta, Poikana tai tyttärenä syntyminen, Onnesta ja onnettomuudesta, Elämä miellyttämisten maailmassa.
Iso aihepiiri on eläminen miehenä ja vaimona, isänä ja äitinä, sekä lasten kehitys ja oireilut. ”Kirja puuttuu sellaiseen, mistä on hienotunteisesti vaiettu ja jopa ajateltu, ettei tämmöisistä nyt kerta kaikkiaan voi kirjoittaa ja uskaltaa puhua”, Pelttari kirjoittaa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Et ole yksin IV”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!