Ultra

29,00  sis. alv.

John Lamb Lash

447 s.

Kustantaja Kupla Kustannus, 2023 (Alkuperäinen englanninkielinen painos 2006, 2021)

Suomennos ja taitto: Joonas Tammisto

 

 

takakannen teksti:

John Lamb Lashin kerettiläisen elämäntyön pääteos, joka tiivistää hänen vuosikymmenten tutkimustyönsä ja juutalaiskristillisen kritiikkinsä yksiin kansiin.

 

”Ei Herran kuvaksi” kertoo, miten ihmiskunta hairahtui yhteisevoluutiostaan Äiti Maan kanssa, ja miten eurooppalaiset esi-isämme kokivat saman kohtalon, jonka levittivät myöhemmin eteenpäin joukkomurhaamalla alkuperäiskansoja kristinuskon nimissä. Heiltä katkaistiin ikiaikainen yhteys luontoon, Äiti Maahan ja mysteeriperinteeseen. Lähes koko ihmiskunta on kiskottu irti pakanajuuriltaan ja eksytetty pelastususkontojen harhaan, eli uskomaan ja luottamaan itsemme sijaan patriarkaalisiin auktoriteetteihin.

John Lamb Lash on perehtynyt laajalti historiantutkimukseen, Kuolleenmeren kääröihin ja Nag Hammadin koodekseihin sekä muihin gnostilaisiin kirjoituksiin. Lash on elvyttänyt gnostilaista kosmologiaa ja Sofia-myyttiä — kertomusta Äiti Maaksi inkarnoituneesta jumalattaresta. ”Ei Herran kuvaksi” tarjoaa syvällisen katsauksen mm. esikristillisen Euroopan historiasta, shamanismista, mysteeriperinteestä, ekopsykologiasta, noetiikasta, Gaia-teoriasta ja ET/UFO-ilmiöstä.

Mutta ennen kaikkea kirja on kirjoitettu syvälle kunnioitukselle Äiti Maata ja koko luontoa kohtaan.

 

”Ei Herran kuvaksi” on nerokkaan kumouksellinen ja provokatiivinen sivistyksen sekä intohimon tuotus, joka kumoaa kaiken, mitä olet koskaan uskonut kristinuskosta. Graham Hancock (Fingerprints of the Gods)

 

Lash kykenee selittämään gnostilaisuuden ja pakanallisten mysteerikulttien mieltä uuvuttavia käsitteitä piristävällä selkeydelle sekä hätkähdyttävällä näkemyksellä LA Times

 


Kirjan osuus on 390 s. Lopussa on tarkat lähdeviitteet, sanasto ja John Lamb Lashin lukuehdotuksia kirjan aiheista ja päälähteistä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ei herran kuvaksi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!