Ultra

18,00  sis. alv.

H.P.Blavatsky
Edouard Schure
A.P.Sinnett

85 s.

Biokustannus 2008

 

Atlantis – kadonnut manner on kolmen kirjoittajan kirjoituksista koottu tukeva pieni tietopaketti, jossa aiheina mm. alkuperäinen Atlantis, läheinen yhteys luontoon, unelmien paratiisi ja jumalten valta-aika. Kirja käsittelee myös seuraavia teemoja: vihityt kuninkaat, perimätieto, vaistonvarainen selvänäköisyys, minuuden ylivalta sekä rappio ja musta magia.

 

Ultran kirja-arvio:

Kukapa meistä ei ainakaan kerran elämässään olisi pohtinut Atlantiksen mysteeriä? Kun puhutaan Atlantiksesta, ei puhuta ainoastaan kadonneesta mantereesta vaan samassa yhteydessä on ollut tapana puhua myös ihmiskunnan kulttuurisesta aamunkoitosta. Tähän saumaan iskee tämä ajaton teos – etten sanoisi klassikko. Periaatteessa yksikään Atlantista käsittelevä teos, joka on ilmestynyt tämän jälkeen, ei ole siihen kenttään kyennyt tarjoamaan enempää kuin mikä tästäkin kirjasta löytyy. Sinänsä kirjan tiedot eivät ole menettäneet mitään ajan hampaaseen, vaan jokainen sukupolvi tuntuu löytävän samat kysymykset uudelleen ja uudelleen, ja aina tämä kirja on kyennyt tarjoamaan vastauksen.  Pieneen vihkosen kokoiseen kirjaan ei tietenkään voi kovin perusteellisesti ladata ikivanhoja legendoja, kulttuurihistoriallisia tutkimuksia tai geologisia erikoiskysymyksiä, mutta parhaansa mukaan kirja yrittää kaikkiin viitata edes ohimennen. Teosofisessa hengessä kirja tavoittelee kuitenkin laajempiakin konteksteja ihmisen henkisyyteen liittyen. Mennyt kulta-aika kun liittyy yhtä lailla aivojen muuttumiseen, kuin loistaviin valtakuntiin. On tietenkin totta, että menneen ajan ihminen oli paljon transsendenttisempi persoona kuin nykypäivän moderni ihminen, joten tavallaan kadonnut manner on löydettävissä myös korviemme välistä, asia jonka tämäkin kirja tuo hyvin esiin.

Kirja on siis oiva perusteos, jota voi tutkia etsijän tiellään, mutta toisaalta sitä voi lukea myös puhtaana viihdekirjana, riippuen millainen mielentila sattuu olemaan.  Klassikko on aina klassikko.

Jukka Nieminen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Atlantis ja kadonnut manner”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!