Ultra

35,00  sis. alv.

Kirsi Lohtaja

196 s.
Kustantaja Valmiixi (omakustanne), 2013

 

9 Ki -Astrologia eli Yhdeksän Tähden Astrologia on toinen vuosituhansia vanhoista itämaisen astrologian muodoista. Se on vanhempi kuin BaZi, josta tunnetaan yleisimmin 12 eläintä ja viisi elementtiä.

9 Ki -Astrologia on tapa hahmottaa energioita. Sen perustana on Viiden Elementin Teoria yhdistettynä psykologiaan ja filosofiaan. Viisi elementtiä ovat Tuli, Maa, Metalli, Vesi ja Puu. Elämässä vaikuttavat myös kaiken elämän perusaine Ki (tai Qi tai Chi) eli energia sekä Yin ja Yang, toisiaan täydentävät vastakkaiset perusvoimat.

Kiinalaisen ajattelun mukaan ihminen ja luonto ovat suuri yhteenkuuluva kokonaisuus. Tämä ajattelu on myös osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota sekä fengshuita. 9 Ki -Astrologiassa on lisäksi yhteneväisyyksiä numerologiaan.

Perinteinen kiinalainen lääketiede ja akupunktio tasapainottavat ja hoitavat ihmisen energioita. Fengshui tekee saman kodille, pihalle ja työympäristölle. Mentäessä syvemmälle fengshuin maailmaan mukaan voidaan liittää astrologia. Numerologian tavoin se valaisee ihmisen perusluonnetta, sen vahvuuksia ja haasteita.

9 Ki -Astrologia kertoo luonteesi vahvuuksien ja haasteiden lisäksi tunne-elämästäsi ja tavastasi reagoida stressiin ja kriisitilanteisiin. Samalla pääset pohtimaan syvemmin suhtautumistasi tunteisiin, seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen. Tämä kirja auttaa sinua kohtaamaan mahdollisia elämäsi haasteita opastaen tasapainoisempaan elämään ja parisuhteeseen.

Opit laskemaan kirjan avulla syntymäpäivämäärään pohjautuvat 9 Ki -luvut sekä tekemään tulkintoja. Näin opit ymmärtämään paremmin läheisiäsikin. Opit myös analysoimaan eri elementtien välisiä suhteita.

Lisäksi pääset vuoden ja ajanjakson energian kautta tarkastelemaan elämän ikäkausia ja eri ajanjaksoihin sisältyviä odotuksia, haasteita ja mahdollisuuksia. Saat myös vinkkejä hyvän terveyden ylläpitoon ja kotisi järjestämiseen.

 

Ultran kirja-arvio:

Kirja johdattaa lukijansa numerologiaan, perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja sisustus–fengshuihin. Kaikkien näiden perusteet tulevat tutuiksi ja niitä voi käyttää omassa elämässä.
Kiinalaisen astrologian menetelmiä on kaksi: 9 Ki ja BaZi. 9 Ki hahmottaa energioita, juuret ovat Kiinassa mutta japanilaiset ovat muokanneet siitä oman version. Perustana on viiden elementin teoria eli maa, metalli, vesi, puu ja tuli. Kun tähän soppaan lisätään psykologia ja filosofia sekä elämän perusenergia Ki ja oppi toisiaan täydentävistä – ja vastakkaisista – voimista/energioista niin onhan aikamoinen paketti kasassa.
Ki virtaa kaikkialla ihmisissä, eläimissä. Ki luo liikkuessaan kaikki ilmiöt ja olennot, kun Ki tihentyy syntyy massoja ja muotoja, ohentuessaan ne hajoavat. Kaikki on hyvin kun Ki virtaa tasaisesti ja rauhallisesti. Ki:lle löytyy myös vastavoima Sha Ki joka kielteisenä voimana tuhoaa.

Omassa käytössä 9Ki lisää itsetuntemusta, lisäksi syvällisemmin tutustuessa 9Ki auttaa itseä tasapainoisempaan ja harmonisempaan elämään, kun otat mukaan kodin, työpaikan ja ympäristön. Lisättäessä tähän vielä kiinalainen lääketiede, saat laajemman näkökulman omaan elämääsi, terveyteesi ja voimavaroihisi.
Kiinalaisessa filosofiassa on kaksi perusvoimaa Yin ja Yang, tätä voidaan pitää Kiinan tieteen perusteoriana. Yin on feminiininen ja Yang on maskuliininen energia, Ne ovat toisiaan täydentäviä ja toistensa vastakohtia.
9 Ki astrologian mukaan annetaan luvuille 1-9 numerologiset merkitykset, joka saadaan syntymäajasta eli päivä, kuukausi ja vuosi. Jokainen voi laskea oman 9Ki luvut ja saada niille merkitykset. Jokainen saa kolme lukua (eli vuosinumeron, kuukausinumeron ja tendenssiluvun) ja niiden elementit ja merkitykset. Luvuilla on myös Yin (feminiininen-naisellinen) ja Yang (maskuliininen-miehinen) energiat. Kaikki numerot ja luvut on tulkittavissa ja niille löytyy merkitys 9Ki astrologian kautta.

Kirjassa on selvitetty kaikki elementit , huoneet, energiat ja vastakkaiset energiat. Perinteinen kiinalainen lääketiede on ikivanhaa tietoa, kaikki edellä mainitut asiat kuuluvat siihen.
Kiinalainen lääketiede jakaa sairaudet kahteen luokkaan, ulkoisiin tekijöihin ja sisäisiin tekijöihin. Ulkoiset tekijät tulevat kehon ynpäristöstä ja pääsevät elimistöön heikon Ki vuoksi. Sisäiset tekijät on liian voimakkaat/liian kauan jatkuneet tunteet kehossa. Lisäksi vaikuttavat perintötekijät.
Kiinalaisen lääketieteen ”diagnostiset” menetelmät ovat katselu, kuuntelu ja haistelu sekä kysely ja tunnustelu. Tarkastelussa on monta tasoa mm. elementit ja sisäelimet, niiden keskinäinen vaikutus. Akupunktio on olennainen osa kiinalaista lääketiedettä. Se auttaa moneen vaivaan.

Fengshui perustuu harmoniseen yhteiseloon luonnon kanssa. Ihminen on osa maailmankaikkeutta. Feng on tuuli ja Shui on vesi, fengshuissa etsitään tasapainoa suhteessa luontoon ja ympärillä olevaan maailmaan. Ki energia ja vastaenergia Sha Ki sekä viisi elementtiä lisättynä Yin ja Yang energioilla saavat fengshuin toimimaan.
Kiinalainen fengshui-näkemys kuvaa ympäristöä neljällä eläinhahmolla, eli pohjoinen-kilpikonna, itä-lohikäärme, länsi-valkoinen tiikeri ja etelä-punainen lintu feenix. Kaikki nämä löytyvät rakennuksen ympäristöstä.
Rakennukset, alueet, tilat jaetaan baguan mukaan, kaikille osioille löytyy merkitys ja vaikutukset. Rakentamisessa ja sisustamisessa pitää ottaa huomioon ilmansuunnat, värit, huonekalut, huoneiden paikat, ikkunat , ovet… siis yleensä kaikki, jos haluaa tehdä asioita fengshuin mukaan.
Kirjassa on paljon tietoa, jonka avulla pääsee sisälle kiinalaiseen yhdeksän tähden astrologiaan. Suosittelen hänelle joka on kiinnostunut aiheesta.
Jouko Piispanen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “9 Ki – Astrologia eli Yhdeksän Tähden Astrologia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!