Ultra

Ale!

15,00  sis. alv.

J.D.Messinger

231 s.
Suomentanut Jaana-Mirjam Mustavuori
Kustantaja Basam Books, 2019

Kertomus niskansa murtaneen, ruumiistaan irtautuneen ja siihen palanneen miehen profeetallisista näyistä ja henkisestä valaistumisesta. Teos käsittelee viisaasti perustavia kysymyksiä: Kuka minä olen? Mistä olen tullut? ja miksi olen täällä?

J.D. Messinger on Ernst & Young Consultingin (Singapore) entinen toimitusjohtaja, yksi 37:stä Annapoliksen (1981) valmistuneesta tutkijasta, entinen palomies, ydinsukellusveneen vastaava upseeri sekä entinen radio- ja televisio-ohjelmien luoja, tuottaja ja isäntä. Liiketoiminnassa hän auttoi hallitsemaan Valdezin Öljyturman puhdistusta ja on neuvonantaja Fortune 100 -asiakkaille ja hallituksille viidellä mantereella. Hän asuu Texasissa vaimonsa ja heidän kolmen lapsensa kanssa.

Ultran Kirja-arvio:

Mikään ei ole sattumaa, etkä ole satumaassa. Kirjailija kertoo sinulle tavoista ajatella sekä ajatusten alusta. Voimmeko harjoitella ajatuksiamme, työstää niitä uudelleen ja uusista näkökulmista? Tämä J.D. Messingerin kirja voi romuttaa kaikki ajatuksesi ja luulosi – eritoten, jos olet kuvittelemassa ajatustesi henkistä tasoa korkeaksi, olet tyytyväinen ja kehräät, miten juuri sinä pystyt ajattelemaan asiasta kuin asiasta.

Miten vaikkapa samanlaiset ajatukset tai ideat syntyvät eri puolilla maailmaa, voisiko päättäviä ihmisiä pääkallonpaikoilla opettaa hillitsemään jonkin ajatusyhtälön laturaivoa niin, että malttaisivat ajatella pitemmälle heti, ennen kuin ihka ensimmäinen ajatuksenpoikanen remuaa twitterissä? Miten saada aikuiset hiekkalaatikkoikään juuttuneet kiipeämään hiekkalaatikon yli tavalliselle maaperälle.

Väitän, että kirjailijan kirjoja pitäisi ottaa pakkoluettaviksi vaikka eduskunnan päättäjille ja kansan syvien rivin tietoisuuteen, jossa kukkii jo aikamoisia ajatustuloksia Ja kaikki alkaa omasta itsestä, taas kerran tämä on mainittava. Haluammeko tönäisyjä ajatusmaailmaamme?

Ajan myötä tuskin on helppoa työstää ajatuksia, jos ei ala valmentautua ja tarkastella joskus holtittomiakin näkemyksiä. Ajatuksillaan voi myös herkutella kirjan herättämien esimerkkien avulla ja koettaa asetella niitä sopivampaan muotoon. Tällä tavoin voisi koettaa välttää sotiakin tai mitä tahansa kiukuttavia tunteita, kunhan omanarvontunto on noussut oikeisiin mittasuhteisiin.

Vihanhallintakurssit saisivat tulta alleen, jos oppisimme suhtautumaan toisten esittämiin ajatuksiin ja kenties tiedustella, mitä toinen osapuoli oikein tarkoitti esittämällään ajatuksella. Vaan koetapa saada joku kiihtynyt sissi tai vallankumoustaistelija kuuntelemaan sinun ehdotuksiasi. Ajan ja uusien maailmankuvioiden myötä vanhat uskomukset murskaantuvat.

Maapallomme on todella nyt kaasuissa, ei vain Amazonin, pakolaistulvien, Isiksen, Brexitin, maanvyöryjen ja tulvien takia. Meitä pistetään nyt todella ajattelemaan. Elämme illuusioiden maailmassa mielemme, uskomusten ja ohjelmien puristuksissa. Kirjassa tuodaan esiin myös leikkimisen ja pelaamisen parantavaa vaikutusta.

Mistä sitten tietää, perustuvatko jonkun ihmisen sanat todelliseen uskomukseen vai propagandaan, jonka avulla hän koettaa hallita toisia ihmisiä? Niinpä niin, kuuntelemmeko kädet pystyssä ns. suurten maiden johtajia ja uhkailuja, jotka pureutuvat ydinuskomuksiimme…

J.D. Messingerillä on todella kiinnostavia teemoja, joihin hän johdattelee lukijaa. Ja todella kiinnostunut jatkaa lukemista, ehkä pienten ajatustaukojen kera. Kirja auttaa selittämään, miksi epätavalliset kokemukset eivät olekaan epätavallisia – ja tämä on helpottavaa. Kirjailija tuo lukijan eteen moninaisia asioita, jotka jaksavat yllättää paljon kokenuttakin.

11 päivän lukuohjelmat ovat vaikuttavia: Inspiraatio, ajatukset ja aikomukset, Kipu, kärsimys ja hämmennys, Ohjelmat, arvot ja uskomukset, Sattuma, initiaatio ja vahvistukset, Kuolema, sielu ja aine, Tarkoitus, muutos ja rakenne, Rakkaus, sota ja seksi, Muoto, todellisuus ja totuus, Tiede ja uskonto, Elämä, eläminen ja tieto sekä Päivä, aika ja illuusio.

Koulutukselle ei näy loppua. Digiaikana tuntuu, ettei olisi aikaa ajatella tai ottaa vastaa enää mitään uutta, sitten tulee taas uusi hengenkohottajakirja. Olemme paljon vartijoita miettiessämme kysymystä Kuka sinä olet.

Tuula Pelttari

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “11 päivää toukokuussa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

Olethan huomannut Ultran Rajatietopäivän 20.11. Kylämällä!
Katso koko ohjelma täältä!