Pääkirjoitus 10/2019

 

 


   Menneisyyden mysteerien mestari 


Jokainen artikkeli on Ultran tekijöille ylpeyden aihe, mutta tässä lehdessä on yksi juttu, joka tuottaa erityistä henkilökohtaista tyydytystä: Ultran Hollywoodin kirjeenvaihtajien Erkki ja Ilona Kannon haastattelu Erich von Dänikenin kanssa. Ilman Dänikeniä nimittäin tuskin itsekään kirjoittaisin tätä Ultran pääkirjoitusta.

Olin ahminut jo nuorena poikana kaikki hänen kirjansa, mitä kotikirjastostani käsiini sain. No, luin minä kaikki muutkin ufokirjat jotka löysin. Aika monella muullakin ultralaisella – olipa sitten tekijä tai lukija – on samanlaisia muistoja.

Dänikenin paluu elämääni aikuisella iällä oli kuitenkin harvinaisempi; yliopistossa lopputyön aihetta pohtiessani Däniken ja hänen esittelemänsä menneisyyden mysteerit palasivat mieleeni – näin päädyin tielle, joka johti Ultran palvelukseen ja lopulta sen päätoimittajaksi.

Vuonna 1935 syntynyttä Dänikeniä voi kutsua ufologian Grand Old Maniksi – tosin kaikki eivät menneisyyden arvoituksiin keskittynyttä kirjailijaa pidä ufologina ollenkaan. Joka tapauksessa yli puoli vuosisataa kestänyt ura ja yli 40 julkaistua kirjaa ovat ainutlaatuisia saavutuksia.

Ultran sivuilla Dänikeniä ja hänen teorioitaan on käsitelty kymmeniä kertoja. Suomeen saakka tämä sveitsiläinen oman tiensä kulkija on saatu vain yhden kerran: marraskuussa 1977 Däniken saapui vierailulle markkinoimaan kirjojaan. Vierailua seurattiin Ultrissa 12/1977 ja 1/1978.

Toinen tässä Ultrassa esillä oleva rajatiedon tähti on monessa mielessä toisenlainen: japanilainen parantaja ja meedio Remi Kanai on saapumassa jo kymmenettä kertaa maahamme. Ykseyden viisauden välittäjänä tunnettu Remi Kanai on yksi Hengen ja Tiedon messujen pääesiintyjiä lokakuun toisena viikonloppuna 12.-13. lokakuuta.

Hän saa messuilla seuraa hengästyttävästä listasta kotimaisia ja ulkomaisia tähtiä: esoteerinen opettaja Maria Zavou Kreikasta, shamaani Zhannabelle Saksasta, meedio Camilla Elfving Ruotsista, Markku Siltala, Aaro Löf, Antti Heikkilä, Tony Dunderfelt, Jeremy Qvick, Seppo Tanhua, Krista Lagus, Erkki Lehtiranta, Jussi Parviainen, Pauliina Aarva

Monet perinteiset paikalliset tai jonkun rajatiedon osa-alueen syksyiset tapaamiset ovat viime vuosina jääneet pois kalenterista. Tämä on korostanut Hengen ja Tiedon messujen merkitystä: syksyn suuresta kokoontumisesta ei yksinkertaisesti voi jäädä pois.

Kun tulet messuille, tervetuloa Ultran osastolle tapaamaan lehden tekijöitä ja äänestämään perinteisessä kansikuvakilpailussa! Löydät meidät heti pääaulasta.


Marko Kananen

Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE