Pääkirjoitus 3/2017

 


  Rajatieto herää kevääseen


Jos rajatietoväki on vuodenvaihteessa viettänyt jonkinlaista talviunta, nyt on aika herätä. Rajatiedon kevät lähenee ja tuo mukanaan monenlaista uutta ja yllätyksellistä.

Tämän kuun lopussa Tampereen Hengen ja Tiedon messut järjestetään uudessa paikassa, Sampolassa. Jos olet tottunut käymään keväällä messuilla Tampere-talossa, löydät Sampolan aivan yhtä helposti: se sijaitsee Sorsapuiston toisella puolella, vain 300 metrin päässä Tampere-talosta. Mikä sopisikaan Suomen juhlavuonna perinteikkään rajatietomessun pitopaikan nimeksi paremmin kuin Sampola?

Uri Gellerin vierailu viime syksyn Hengen ja Tiedon messuilla oli eittämättä loppuvuoden puhutuin tapahtuma rajatiedon saralla. Uri antoi ymmärtää, että Suomella on erityinen paikka hänen sydämessään. Tämä olisi voinut olla vain kokeneen maailmantähden kohteliaisuutta. Mutta hän taisi olla tosissaan, nimittäin nyt Uri tulee jälleen vierailulle Suomeen. Jos et siis lokakuussa päässyt näkemään ”kaikkien aikojen rajatietotähteä”, siihen on uusi tilaisuus 19.4. Tampere-talossa ja 20.4. Helsingissä Kulttuuritalolla.

Päivät pitenevät, linnut laulavat ja lumet sulavat. Se tietää sitä, että kesä on joka päivä askeleen lähempänä, ja niin myös kesän kohokohta Ultrapäivät! Ohjelmasta löytyy lisätietoa tämän Ultran takakannesta. Pari yksityiskohtaa kuitenkin jo tässä:

Ensimmäistä kertaa Ultrapäiville saapuu brasilialainen Elsa Rossi, joka on asunut pitkään Englannissa ja siellä toiminut Spiritistisen Liiton puheenjohtajana sekä Kansainvälisessä Spiritistisessä Liitossa. Peräti 27 kirjaa kirjoittanut Rossi kertoo meille mm. meedio Xavierista ja hänen henkioppaastaan Emmanuelista.

Saamme vieraaksemme useiden tieteenalojen tohtorit James ja Desiree Hurtakit Kaliforniasta. He tuovat Kuortaneelle uusinta tietoa aivan kansainvälisen tutkimuksen kärjestä, uusia löytöjä ja teorioita, joista ei vielä ole tietoa saatavana missään. He kertovat mm. 70-luvulla alkaneista ja yhä jatkuvista kaukokatsonta-tutkimuksista, yhteyksistä kosmisiin kulttuureihin sekä tietoisuuden muutoksesta ja rajoituksistamme vapautumisesta.

James ja Desiree Hurtak ovat ennenkin esiintyneet Ultrapäivillä. Ei kuitenkaan pidä erehtyä luulemaan, että heidän tulonsa vieraaksemme olisi itsestäänselvyys. Itse asiassa he vastaavat myöntävästi vain murto-osaan kutsuista, heille olisi jatkuvaa vientiä kaikkialla maailmassa. Mutta Suomeen – ja Ultrapäiville – he ovat päättäneet haluta tulla, ja me kuulijat tulemme saamaan ainutlaatuisen kokemuksen.


Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE