Pääkirjoitus 11/2017

Braco ja katse.
Muuta ei tarvita.

   Bracon katse


Hengen ja Tiedon messut toi viime syksynä Suomeen Uri Gellerin, joka on aikanaan muuttanut ratkaisevasti koko rajatiedon kenttää. Nyt profiilin nosto jatkui kahdella ajankohtaisella kansainvälisellä vierailijalla. Bosnian pyramidien löytäjä Sam Osmanagich piti lauantaina kaksiosaisen jättiluennon maailman pyramidiverkosta ja Bosnian pyramidien parantavasta energiasta. Ultra on kirjoittanut aiheesta maaliskuussa 2013 ja joulukuussa 2016.

Sunnuntaina päivän tähtenä oli kroatialainen – sensaatioksikin kutsuttu – Braco, jonka rakastava katse veti juhlasalin kolme kertaa peräkkäin täyteen. Monessa rajatiedon esityksessä jaetaan vain informaatiota, ajateltavaa aivoille. Toisissa esityksissä tieto yhdistyy läsnäoloon, kuvallisiin tai muihin innostaviin elementteihin, jolloin syntyy inspiroiva elämys tai henkinen kokemus. Braco on vienyt elämyksen huippuunsa: hänen katseensa vastaanottamisessa kyse on ”vain” kokemuksesta.

Braco astelee lavalle, katsoo yleisöään silmiin ja astelee pois. Kaikki tämä on ohi kymmenessä minuutissa. Sanaakaan ei vaihdeta, näennäisesti mitään ei tapahdu – silti yksikään Bracon katseen kokenut, jonka kanssa messuilla puhuin, ei kertonut pettyneensä. He kokivat rauhan ja rakkauden tunnetta. Bracon katsetta sanotaan kohtaamiseksi itsensä kanssa. Mielestäni merkillepantavaa on, että moni kertoi minulle tunteneensa vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta vierustovereiden ja koko muun yleisön kanssa. Tällaista yhteisymmärrystä ei koskaan ole liikaa.

Syksyn kansainväliset vieraat eivät pääty tähän. Lorna Byrne on tämän hetken tunnetuimpia kansainvälisiä henkisiä tähtiä. Hän tulee peräti viikon kiertueelle Suomeen marraskuun lopulla, aiheesta enemmän tämän lehden ykkösjutussa. Ja heti Lornan jälkeen joulukuun alussa pääsemme tapaamaan toisen Suomen ystävän. Äiti Amma on käynyt halaamassa meitä jo 13 kertaa, mutta hän tulee jälleen tapaamaan lukuisia seuraajiaan ja ystäviään.

Ehkä ei yhtä kansainvälistä, mutta yhtä lämminhenkistä ohjelmaa on luvassa jo 11.11. Ultran omassa Rajatietopäivässä. Tervetuloa Isojärven kansallispuiston kupeeseen tapaamaan Ultran tekijöitä ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta!


Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE