Pääkirjoitus 9/2013


  Ultrahenki tuli näkyväksi


Olipas taas mahtavat Ultrapäivät! Kuortaneen urheiluopiston alue ja pallohalli täyttyivät jälleen kerran tiedon- ja elämystenhaluisista ultrapäiväläisistä. Jälleennäkemisten tervehdykset ja iloinen puheensorina loivat hyväntuulisen äänitaustan hengästyttävän runsaalle ohjelmalle.

Vakiintunutta ja arvostettua tapahtumaa järjestäessä on suuri kiusaus ja vaara tehdä asioita kerta toisensa jälkeen samalla tavalla. Tämän kesän Ultrapäivillä uskalsimme kokeilla montaa uutta asiaa. Kiitos jälleen kerran runsaasta palautteesta, se auttaa meitä arvioimaan miten mikäkin kokeilu onnistui, ja osaamme suunnata tulevien vuosien suunnittelua oikeaan suuntaan.

Suurimman riskin – ainakin teknisessä mielessä – otimme lauantaina iltapäivällä, kun loimme kaksisuuntaisen videoyhteyden Intiaan Oneness yliopistolle ja siellä Sri Bhagavaniin. Sri Bhagavan ja Intian tiimi olivat valmiina, täpötäysi pallohalli Kuortaneella olivat valmiina… ja ensimmäisellä yrittämällä emme saaneet kuvayhteyttä Kuortaneelta Intiaan toimimaan. Siinä kohtaa järjestäjällä jäi yksi sydämenlyönti välistä. Mutta toinen yritys toi tulosta, ja kaikki sujui lopulta mainiosti. Intian jälkeen yhteys siirtyi vielä lennossa Ruotsiin, josta saimme edellisenä kesänä lukuisia ystäviä ultrapäiväläisistä saaneen Anette Carlströmin tervehdyksen.

Ei siitä kovin kauaa ole, kun kaikki tämä olisi ollut vain science fictionia. Ja kun pimennetyssä pallohallissa oli kolmella valkokankaalla kolme liikkuvaa kuvaa – yksi Kuortaneelta, yksi Sri Bhagavanista Intiasta ja vielä yksi kontrollihuoneesta – olikin välillä tunne, kuin olisi ollut sci-fi elokuvassa. Tällaisten teknisten voimainponnistusten teko ei tietenkään ole itsetarkoituksellista, mutta ainakin nyt tiedämme mikä on mahdollista ja järjestettävissä, jos tarvetta jatkossa tulee.

Sisältö on tietenkin tärkeintä, ja sitä totisesti riitti. Pientä raapaisua yli puolensadan esityksen ja ohjelmanumeron tarjonnasta yritämme antaa tämän lehden 6-sivuisessa raportissa. Ultrapäivillä on niin paljon ohjelmaa, että kukaan ei ehdi osallistua kaikkeen, ja toisaalta kaikkiin esityksiin eivät kaikki halukkaat edes mahdu. Tänä kesänä pystyimme järjestämään parista esityksestä – Jaana Kivimäen Paranemisen avain ja Tuula Pelttarin Egypti-ilta – seuraavalle päivälle pikauusinnan, jotka nekin tulivat täyteen kuulijoita.

Entäpä se Ultrahengen näkyminen? No sehän näkyy joka vuosi jokaisen paikallaolijan olemuksessa ja sydämessä. Mutta tänä vuonna tuo henki sai aivan konkreettisenkin muodon. DuOOranssi järjesti kaikille ultrapäiväläisille mahdollisuuden osallistua ”Ultrarippiin” ja käydä maalaamassa oman käden- ja sielunjälkensä yhteiseen tauluumme. Lopputulos löytyy tästä syyskuun Ultrasta sivulta 8.


Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE