Pääkirjoitus 3/2013


  Uusi aika - uudet energiat


Mitä syklin vaihtuminen 21.12. merkitsi, siitä voi olla montaa mieltä, ja kaikille näkemyksille löytyy varmasti perustelunsa. Jotain uutta siinä kuitenkin alkoi. Se on ainut johtopäätös, johon voi tulla, kun katsoo suomalaista rajatietoa vuoden 2013 alussa.

Tällaista uusien tapahtumien ja ideoiden energistä vyöryä en muista nähneeni. Tietysti päällimmäisenä esimerkkinä esiin nousee Tampere-talon Hengen ja Tiedon messut huhtikuun puolivälissä. Tällaisesta aluevaltauksesta on puhuttu vuosikymmenien ajan. Aina on löytynyt – ihan hyviä ja järkeenkäypiä syitä, miksi tämä on mahdotonta. Mutta nyt tilaisuus tähän tipahti ”kuin taivaasta” ja kaikki loksahti kohdalleen kuin itsestään.

Tampereen Hengen ja Tiedon messut ei ole suinkaan ainoa uusi tapahtuma, tuntuu että niitä nousee kuin sieniä sateella. Eikä tässä vielä kaikki, uusi energia näyttää vallanneen myös vakiintuneet rajatietotapahtumat.

Perinteisistä perinteisin Ultrapäivätkään ei ole ollut immuuni näille uusille energioille. Ensi kesän pääohjelma löytyy jo tämän Ultran takakannesta ja lisää tietoa löytyy näiltä sivuilta. Osa ohjelmista on sellaisia, joita on suunniteltu jo vuosien ajan ja jotka on nyt vihdoin saatu järjestymään. Mutta osa on aivan uusia ideoita, jotka tuntuvat tulleen eteemme kuin uuden syklin energia-aallon kannattelemana.

Esimerkiksi Mike George on opettanut 30 maassa ja hänen kirjojaan on julkaistu 7 kielellä. Ei kuitenkaan vielä suomeksi, joten hän on suomalaisille melko tuntematon henkinen opettaja. Tuntemattomuus loppuu viimeistään tämän kesän Ultrapäivillä.

Oneness yliopiston perustajan Sri Bhagavanin esiintymisen järjestyminen Ultrapäiville vaati vielä tavallistakin enemmän uuden syklin uutta energiaa uusine ideoineen. Vuosien mittaan meiltä on toivottu Ultrapäivien esiintyjiksi Dalai Lamaa ja Äiti Ammaa. Sri Bhagavan ei toki ole yhtä tunnettu, mutta kuuluu siinä mielessä samaan joukkoon, että hänen saamisensa Ultrapäiville paikan päälle olisi käytännössä yhtä vaikeaa.

Ratkaisuksi löytyi uusi teknologia. Otamme suoran kuvayhteyden Intiaan Oneness yliopistoon, josta Sri Bhagavan puhuu Ultrapäiväläisille. Esiintyminen on niin lähellä fyysistä paikallaoloa kuin vain inhimillisesti ottaen on mahdollista, voimme mm. esittää hänelle kysymyksiä.

Tämä on Ultrapäiville uusi avaus, joka saattaa tuoda meille jännittäviä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.


Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE