Pääkirjoitus 11/2011

Mikä syksy!
 

Joulu on yleensä vain kerran vuodessa, mutta rajatiedon harrastajalla jouluja on tänä vuonna ollut jo vaikka kuinka monta. Tämän syksyn vierailijalista on täyttänyt villeimmätkin unelmat, en oikeastaan edes keksi, onko rajatiedossa isompia tähtiä kuin he, jotka ovat meitä tervehtimässä käyneet.
   Vyörytys alkoi jo viime keväänä, kun Lorna Byrne tuli ensimmäistä kertaa Suomeen ja niin sanotusti ”räjäytti potin”. Yleisön kiinnostus ylitti järjestäjien odotukset ja Kulttuuritalon seinät pullistelivat kävijöiden määrästä.

Syksyn ruuhkaviikot alkoivat Dalai-laman vierailulla. Espoon Barona Areenalla kokoontui uskomattomat 8000 ihmistä. Tämä ei ollut Dalai-laman ensimmäinen vierailu Suomessa, mutta varmasti puitteiltaan jättimäisin.
   Sitten oli vuorossa maailman tämän hetken suosituin ja seuratuin meedio Lisa Williams. Jälleen oli ”tupa täynnä”, ja läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet Finlandia-talolle. Onneksi Lisa on luvannut tulla uudelleen.
   Lokakuu ei tuonut hengähdystaukoa. Äiti Amma saapui kuun puolivälissä jo yhdennentoista kerran Suomeen ja jälleen tuhannet halusivat päästä halaamaan rakkauden ja myötätunnon lähettilästä.
   Pari viikkoa tämän jälkeen saimme Lorna Byrnen uudelleen vieraaksemme, vain muutama kuukausi edellisen vierailun jälkeen. Kansainvälisillä tähdillä on kalenterit täynnä jopa vuosiksi eteenpäin. Voimmekin olla todella iloisia, kun Lorna sai järjestettyä näin pian uudelleen aikaa meidän tapaamiseemme.

Kaikkien näiden loppuunmyytyjen jättitapahtumien ohessa on tietenkin koettu jokavuotiset Ultrapäivät, Hengen ja Tiedon messut, Äitimaa tapahtumat, 2012NYT konferenssi… Kaikkiin on riittänyt upeaa ohjelmaa ja innostuneita kävijöitä.
   Mutta vuosi ei ole vielä ohi. Sokerina pohjalla saamme vielä vieraaksemme rajatiedon kaikkien aikojen supertähden, Uri Gellerin. 70-luvulla Uri oli jonkin aikaa maailman tunnetuin ja seuratuin ihminen. Ultrassa hänestä on kirjoitettu viidellä vuosikymmenellä ja edelleen hän nostattaa tunteita ja mielipiteitä puolesta ja vastaan.
   Tämän vuoden kansainväliset vierailijat ovat upeita ihmisiä, heillä on hienoja ajatuksia ja opetuksia ja he tarjoavat hienoja elämyksiä. Meidän ei silti tarvitse ajatella, että me - omat tietäjämme ja opettajamme - olisimme jotenkin vähäisempiä. Valo tulee Pohjolasta. Uskon, että myös tämänvuotiset vierailijat ainakin jollakin tasolla tunnistavat tämän, niin hyvin he täällä tuntuvat viihtyvän.

Mutta milloin suomalainen henkisen kasvun supertähti koluaa maailman lavoja ja vetää loppuunmyytyjä kiertueita? Minä uskon, että sekin päivä tullaan vielä näkemään.

 

Marko Kananen
Päätoimittaja

 


ALOITUSSIVULLE