Pääkirjoitus 10/2008

 

Värikäs syksy 

Suomalainen luonto on tähän aikaan värikkäimmillään; Lapissa tosin ruska alkaa olla jo mennyttä. Monipuolisen värikästä ja aktiivista on myös ihmisten toiminta nyt syksyn ollessa parhaimmillaan.  Rajatiedon alueella on havaittavissa useita uusia värisävyjä.  Alan toimintamuotoja on jo aloitettu – ja tullaan virittelemään – monilla uusilla paikkakunnilla. Myös perinteisillä aloilla on havaittavissa uudistumista.

Kolmena perättäisenä alkusyksyn viikonvaihteena olen ihaillut kotimaisen rajatiedon värikkyyttä. Kuudetta kertaa olin Mielen ja kehon löytöpäivillä Etelä-Karjalassa (30.–31.8.). Ruokolahden kirkonkylän koululla tapasin poikkeuksellisen pariskunnan, joka ei kotonaan Etelä-Saksassa omista eikä tarvitse keittiötä, koska heidän energialähteenään on valoravinto.  Mielenkiintoisena uutisena kuulin pariskunnan suomalaiselta Helena Blankalta, että alan ehdoton guru, australialainen Jasmuheen suunnittelee ensi syksynä tuloa myös Suomeen.

Lautsian perinteisen ufoseminaarin (6.-7.9.) osallistujat olivat saaneet joukkoonsa monia uusia kasvoja, naisten lukumäärä oli selvästi noussut. Kiinnostavin esitys oli Usko Ahosen sieppauskokemus helmikuussa 2004. Skeptikkolääkärin maailmankuva mullistui järkyttävästi, kuten seuraavasta Ultrasta voitte lukea.

Hartolan seminaari järjestettiin elokuussa sata vuotta täyttäneellä Itä-Hämeen Opistolla 12.-14.9. Perinteikäs tapahtuma oli jo 46. kerta. Kun Lautsian ufoseminaarissa oli nähtävissä naisenergian lisääntymistä, Hartolan naisvoittoisessa joukossa puolestaan oli havaittavissa miesenergian voimistumista. Samassa viikonvaihteessa Ultra oli mukana kahdessa suuremmassakin tapahtumassa. Hyvän Olon Viikonloppu järjestettiin Jyväskylässä kahdeksatta kertaa, mutta Piikkiön messutapahtuma (Tietoinen valinta) oli paikallinen lähtölaukaus Turun lähialueella.

Nyt lokakuussa rajatiedon värikäs messusyksy jatkuu ainakin kahdella tapahtumalla. Ensimmäinen niistä on uusi tuttavuus Itä-Suomessa, kun Savonlinnan Henkinen Elämänkatsomus HEK järjestää lauantaina 4.10. messut paikallisessa oppilaitoksessa. Lokakuun 18.–19. päivinä on 26. kerran  vuorossa suomalaisten alan suurtapahtumien äiti, Hengen ja Tiedon messut Helsingissä. 

Tapani Kuningas

 


ALOITUSSIVULLE