Ultran artikkeli


PÄÄKIRJOITUS 7-8/2005
 

Ultrapäivien uudet puitteet

  Ultran toimitus kävi toukokuun lopulla tutustumassa upouusiin Ultrapäivätiloihin: Kuortaneen Urheiluopiston Päärakennukseen ja Kuortaneen Liikuntahotelliin, jotka ovat runsaan vuoden aikana kohonneet ja valmistuneet legendaarisen Eppulan ja ruokasalin paikalle. Valmistuneiden rakennushankkeiden yhteenlaskettu bruttoala on noin 9400 neliömetriä. Uudet tilat pitävät sisällään paljon erilaisia toimintamahdollisuuksia. Päärakennuksen pohjakerroksesta löytyy esim. ATK-luokka, nettiyhteydet, 6-ratainen keilahalli keilabaareineen ja lasten leikkitila. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat kolme upeaa ravintolaa: ruokaravintola, kahvila ja tanssiravintola järvenrantaterasseineen. Toisessa kerroksessa on kolme luentosalia sekä kokous- ja työhuoneita. Kolmanteen kerrokseen sijoittuvat voimistelusali ja lisää kokous- sekä työtiloja. Neljännessä kerroksessa on järvinäköalaparvekkeella varustettu kokoustila. Edellä mainitut uudet tilat yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston aikaisempien tilojen kanssa mahdollistavat entistä runsaamman iltaohjelmatarjonnan kesän 2005 Ultrapäivien (7.-10.7.) aikana.

Päärakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Suomen ensimmäinen liikuntahotelli puolestaan tarjoaa entistä laadukkaampia ja nykyaikaisempia hotellipalveluja Kuortaneenjärven kauniissa maisemissa. Aivan kaikille ultrapäiväläisille ei riitä huonemajoitusta opiston tai hotellin tiloista, mutta apua löytynee varsin läheltä, joko Aholankankaan leirintäalueen mökeistä tai vähän kauempana sijaitsevasta Virtaniemestä. Majoitusasiat on joka tapauksessa syytä varmistaa mahdollisimman pian, sillä opiston perinteiset tilat ovat jo täyttyneet.

Tällä kertaa Ultrapäivillä on muutakin juhlimisen aihetta kuin tapahtumapaikan  uudet tilat ja lisääntyneet palvelut. Rajatiedon kesätapahtuma järjestetään nyt 30. kerran – ja  Kuortaneen Urheiluopistolle kokoonnutaan  jo 20. kerran. Juhlan kunniaksi tämän kesän Ultrapäiville on kutsuttu lukuisia alan veteraaneja. Muutamat heistä muistelevat menneiden vuosikymmenien tapahtumia. Muisteluiden joukossa lienee sellaisiakin asioita, joita ei ole koskaan aikaisemmin esitetty julkisuudessa.

Ultrapäivien ulkoiset puitteet ovat muuttuneet hyvin paljon kolmen vuosikymmenen aikana. Samoin meitä ympäröivä maailma on varsin erilainen kuin 70-luvulla. Myös ihmiset  ovat muuttuneet, mutta  mielissä pyörivät samat perimmäiset kysymykset kuin heinä-elokuun vaihteessa 1976, jolloin Ultran lukijat kokoontuivat Kreivilän kesäkodilla ensimmäisen kerran 4-päiväiseen kesätapahtumaan. Ultrapäivien myötä kokonainen uusi sukupolvi on kasvanut joukkoomme viemään rajatiedon viestiä eteenpäin.

Toinen jalkamme on menneisyydessä, toinen on puolestaan astumassa tulevaisuuteen. Näistä molemmista rakentuu tämä hetki, joka juuri nyt on tärkeintä.

Hyvää kesää kaikille Ultran lukijoille!

Tapani Kuningas

  


< TAKAISIN  ULTRAAN  7-8/2005