Ultran artikkeli


Rajatietoa internetissä

 Astrologiaa

NÄIN ON
Internet muuttuu koko ajan ja joistakin vanhoista
linkeistä tulee ilmoitus "Sivua ei löydy".  Päivittää ei niitä oikein voi
kun sivusto on kerta kaikkiaan saatettu lopettaa. Näin ollen saattaa olla että kaikkia juttuun kuuluvia linkkejä ei enää löydy. Harmillista.

  ASTROLOGIA

Astrologia on tuhansia vuosia vanha tutkimus, jossa tutkitaan eri planeettojen vaikutuksia lähinnä ihmisen tunne-elämään. Astrologisen tietämyksen avulla sanotaan voitavan ennakoida tulevia tapahtumia ja näin ihminen voisi vaikuttaa omaan kohtaloonsa. On kuitenkin ymmärrettävä, ettei astrologian avulla muuteta yhtään mitään, jos ihminen ei ymmärrä oman elämänsä lukusuunnitelmaa. Astrologi voi esittää asiakkaalle yksittäiset prinsiipit, alkuperusteet, joiden kanssa hän joutuu tekemisiin elämänsä aikana. Esim. tuleva sairaus voidaan tehdä tarpeettomaksi hyväksymällä pahaenteisen Saturnus-vaiheen elämässään. Tähän tarjotaan keinoiksi hiljentymistä, yksin olemista ja kuoleman asioiden pohtimista. Näin Saturunus-konsellaatio on tullut lunastetuksi vapaaehtoisesti eikä tarvittu sairautta, jossa ihminen olisi pakolla joutunut vetäytymään yksinäisyyteen ja ajattelemaan, miten lähellä kuolemaa hän saattoikaan olla.

Alkuperäisen astrologian harrastajia taitaa olla nykyisin enää hyvin vähän. Syykin on yksinkertainen: Nykyihminen ei halua tietää kaunistelematonta totuutta itsestään. Tämän puutteen korvaavat viikkolehtien kaupalliset horoskoopit tarjoamalla jokaiselle jotakin.

 

Ihmisen persoonallisuuden ja luonteen uskotaan määräytyvän auringon ja planeettojen sijainnista hänen syntymähetkellään. Tässä tulee avuksi syntymäkartta, joka näyttää planeettojen sijainnin syntymähetkellä. Planeettojen aspektit voivat olla suotuisia tai epäsuotuisia. Jokainen syntymäkartta on näin ollen ainutkertainen ja tulkittavissa vain kyseiselle henkilölle. Horoskoopin laadinnassa tulisikin olla aina pohjana henkilökohtainen syntymäkartta.

Internet on tulvillaan sivuja, joissa tarjotaan syntymäkarttoja sekä laajempia horoskooppeja. Hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä satojen markkojen luonneanalyyseihin. Ilmaisiakin palveluja löytyy. Syntymäaikansa ilmoittamalla piirtyy ruudulle hetkessä oma astrologinen syntymäkartta osoitteessa: http://www.horoskooppi.com/aloitus.html

 

Suomen Astrologinen Seura ry. http://gamma.nic.fi/~astrolog/index.htm tarjoaa kotisivuillaan tietoa ajankohtaisista tapahtumista, esittelee tunnettuja astrologeja sekä alan kirjallisuutta. Voit osallistua sähköisiin keskusteluryhmiin. Myös jäseneksi liittyminen käy helposti. Jäsenlehti Astro Logos näyttää sisällysluetteloiden perusteella tarjoavan mielenkiintoisia juttuja. 1964 perustetussa seurassa on noin 600 jäsentä.

 

Suomen Ammattiastrologit ry http://www.astrologit.net/ kertoo ammatikseen tätä työtä tekevien eettisistä periaatteista. Kaupallisista horoskoopeista sanotaan näin: ” Lähes jokaiselle tutut lehtihoroskoopit eivät ole astrologiaa sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä ne raapaisevat vain pintaa, joissa yksilölliset piirteet on jaettu 12:een karkeaan aurinkomerkki - kuvaukseen. Lehtihoroskoopit ovat uusi keksintö, ne syntyivät Lontoossa 1930 London Daily Expressin aloitteesta. Horoskoopit eli aurinkomerkkiastrologia on kuitenkin helpoimmin kaupallisesti tuotteistettavissa oleva astrologian alue.”

 

Astro Bar-sivustolla sanotaan, että moderni länsimainen astrologia on symbolinen käsitejärjestelmä mm. minuuden ymmärtämiseen. ”Astrologi ei voi kertoa ihmiselle eksaktisti hänen elämänkaartaan, sillä valintoja on lukuisia ja ihminen valitsee oman elämänhistoriansa perusteella joitakin niistä. Astrologia voi kuitenkin valottaa näitä valintoja ja ihmisen rakentamaa koreografiaa mielenkiintoisella tavalla ja antaa vinkkejä niistä haasteista ja mahdollisuuksista, joita ihmisellä elämän jossakin periodissa on meneillään.” http://www.gokov.com/

 

Astrologia ja tiede artikkelissa Orvo Raippamaa pohtii, miksei astrologinen tutkimus voisi olla tiedettä jos se tehdään tieteelliseksi. ”Niin astrologiassa kuin parapsykologiassa pitäisi riittää se, ettei ilmiöinä niitä voida kieltää puhumattakaan niistä lukemattomista todistuksista jotka tilastollisesti ylittävät matemaattisen arvausosuman. Ja mitä suurempiin lukuihin tullaan, sitä ilmeisemmäksi käy kaikkien ilmiöiden systemaattisuus. Täten astrologia niin kuin parapsykologiakin edellyttää tieteellisten rajojen siirtämistä niille tositetasoille, joihin ne kuuluvat.”

http://www.pcuf.fi/~msiivola/para2000/artikkelit/orvo/astrolog.html

 

Astrologi Markku Mannisen Astrologiakeskus tarjoaa alan yleistiedon lisäksi harvinaista tietoa muinaisugrilaisesta horoskoopista sekä tunnettujen suomalaisten astrologisia muotokuvia. http://www.keskus.net/horoskoopit/manninen.html

 

Astrologi Tuija Uusitalo kertoo sivuillaan astrologian mahdollisuuksista mm. työpaikoilla. Kannattaa lukea myös mielenkiintoinen artikkeli Titanicista, jossa sanotaan mm. ” Otetaan esimerkiksi tuttu Titanicin tarina, jonka astrologinen syntymähetki tapahtuu vesillelaskun hetkellä 10.04.1912 kello 11.00 South Hamptonissa. Kartasta nähdään, että laivan ensimmäiset päivät ovat haavoittumiselle alttiita. Laivan kartalla korostuvat rationaalinen tahto, intuitiivinen ymmärrys ja huolettomuus, jotka eivät päässeet tasapuolisesti esille Titanicin kohdalla. Tällaisen kartan haaste olisi saada nämä puolet tasapainoon keskenään…..”

http://www.saunalahti.fi/~newhouse/

 

Astrologi Raimo A. Nikula http://koti.welho.com/rnikula/index.htm tarjoaa hyvän tietopaketin astrologisesta symboliikasta, eläinradan merkeistä, huoneista, planeetoista, aspekteista, historiasta, omista kirjoistaan ym. Juttuarkistosta löytyy runsaasti astrologista tietoa.

 

Astrologi Seppo Tanhua sanoo, ettei astrologiaan sisälly sen suurempaa mystiikkaa kuin muuhunkaan elämään. Sivuilla tarjotaan maksullisten henkilökohtaisten horoskooppien lisäksi ilmainen kuukausihoroskooppi sekä biorytmilaskuri. ”Astrologian vastainen ajattelu kasvaa samassa tahdissa astrologian harrastuksen leviämisen kanssa. Siksi haluan hiukan selvittää, mistä länsimaisessa astrologiassa on kysymys. Yleisin väärinkäsitys liittyy kiintotähdistöön, jolla on samankaltainen eläinrata kuin astrologiassa. Tästä ovat monet astronomit saaneet vauhtia astrologian romuttaviin kirjoituksiin ja artikkeleihin.”

http://www.astrologiakeskus.com/

 

Astrologiasta-sivustolla on käännös Kanadassa, Carletonin yliopistossa julkaistusta tutkielmasta. Tekijä on käyttänyt tarkastelussaan psykologian, sosiologian, tähtitieteen ja teologian asiantuntijoiden esittämiä näkökulmia sekä puolesta että vastaan. Loppupäätelmässä sanotaan mm. näin: ” Astrologian puolesta ja sitä vastaan käydyn väittelyn kumpikaan osapuoli ei ole vailla vahvuuksia eikä heikkouksia, mutta nämä kaikki on tarkoin punnittava ennen kuin oikeudenmukaiset johtopäätökset astrologian paikkansapitävyydestä voidaan tehdä.” Puolueetonta tietoa etsivien kannattaa ehdottomasti tutustua näihin sivuihin http://www.pcuf.fi/~hanvuori/alogia.html#sis

 

Ranskan kuuluisin astrologi Elisabeth Teissier on tehnyt historiaa julkaisemalla ensimmäisen väitöskirjan astrologian alalta. Näin tähdistä ennustamisen opetus palasi Ranskan yliopistoon 335 vuoden tauon jälkeen. Tietoa hänestä löytyy: http://www.stelling.nl/simpos/elizabeth_teissier_astrologer.htm

 

Englanninkielisiä sivustoja, joista löytyy artikkeleita, horoskooppeja, satoja linkkejä, tietoa Tarot-korteista ym:

http://www.zodiacal.com/ http://www.facade.com/ http://www.astrology-online.com/

 

Pauli Sundgren

linna266@pikabaana.net

http://kotisivu.mtv3.fi/oma/sundgren/

 
( Kuvalähde http://www.body-mind-psychic.com.au/Astrology.gif )

 


< TAKAISIN  ULTRAAN 2/2002