Ultran artikkeli
     


PÄÄKIRJOITUS  10 / 2001

Tapani Kuningas
Voiko rajatieto auttaa?

Kymmenen vuotta sitten tapahtunut Neuvostoliiton hajoaminen ei tullut yllätyksenä läheskään kaikille, sillä sekä maailmankuulut (Nostradamus) että suomalaiset näkijät (Aino Kassinen) olivat kertoneet asiasta jo aikoja sitten. Mutta tiesikö kukaan ennustaja tai muu rajatiedon edustaja etukäteen New Yorkin ja Washingtonin terroriteoista? Koska kirjoitan näitä rivejä pian katastrofin jälkeen, en voi sanoa tuntevani asiaa, mutta kokemuksesta tiedän, että maailmalla tuskin on sattunut suurta onnettomuutta tai muutosta, josta ei olisi saatu minkäänlaista ennusmerkkiä. En tarkoita ennustajia ja näkijöitä, jotka jälkikäteen kertovat tienneensä asiasta etukäteen, vaan ennustuksia, joista todella löytyy dokumentteja. Joka tapauksessa syyskuun 11. päivän järkyttävät tapahtumat Yhdysvalloissa vaikuttavat nyt heti tarkasteltuina suuremmalta yllätykseltä kuin Neuvostoliiton tuho, joka poliittisena prosessina luonnollisesti ajoittui monelle vuodelle.

Miksei USA:n tiedustelupalvelu käyttänyt kaukokatselua hyväkseen siihen tapaan kuin David Morehousen kirjassa Selvänäköinen soturi (myös Ultrassa 4/01) varsin yksityiskohtaisesti kerrotaan? CIA:n asioita on sivullisten turha mennä pohtimaan, mutta sanomattakin lienee selvää, että kaukokatselu - tai mikä muu rajatiedon menetelmä tahansa - ei useimpia asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä vakuuta, vaikka näyttöjäkin olisi. Olipa CIA:n osuus Yhdysvaltojen äskeisessä katastrofissa mikä hyvänsä, Nostradamus ja monet muutkin ennustajat ovat taas kerran vilkkaan keskustelun kohteena kaikkialla maailmassa.

Rajatiedon osuus USA:n tapahtumissa ei suinkaan pääty ennustusten esittelyyn, sillä hyvin paljon alan toimintaa kohdistuu sekä terrori-iskuissa kuolleisiin, loukkaantuneisiin, pelastushenkilökuntaan että myös koko ulkopuoliseen ihmiskuntaan. Vuosien mittaan Ultran sivuilla on ollut kuvauksia siitä toiminnasta, jota tehdään onnettomuuksissa täysin valmistautumattomina henkimaailmaan siirtyneiden hyväksi. Raunioituneiden WTC-tornien tienoilla tätä toimintaa riittää pitkäksi aikaa. Toki onnettomuuspaikkojen läheisyydestä löytyy paljon konkreettisempaakin avustustyötä aina erilaisiin vaihtoehtohoitoihin saakka.

Myös ympäröivä maailma ja sen johtajat tarvitsee apua, sillä nuo kauheat teot ovat siitä lähtöisin. Kaikkialla maailmassa on ihmisryhmiä, jotka ovat erikoistuneet henkisen avun välittämiseen. Tässä suhteessa meistä jokainen pystynee tekemään jotakin omassa ympäristössään, sillä tiedämme varsin hyvin, että jos maailmaa rakennetaan koston ja vihan varaan, meidän tulevaisuutemme on entistä synkempi. Mestarimme käsky rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme kertoo kaiken oleellisen. Tämä sydämen - mutta myös järjen - ääni olkoon oppaanamme sekä syksyn aurinkoisina että synkkinä päivinä.

 


< TAKAISIN  ULTRAAN  10/2001