Ultran artikkeli
     


 

NÄIN ON
Internet muuttuu koko ajan ja joistakin vanhoista
linkeistä tulee ilmoitus "Sivua ei löydy".  Päivittää ei niitä oikein voi
kun sivusto on kerta kaikkiaan saatettu lopettaa. Näin ollen saattaa olla että kaikkia juttuun kuuluvia linkkejä ei enää löydy. Harmillista.

Rajatietoa internetissä

 

AVARUUSELÄMÄÄsundgr-5601.gif (8077 bytes)

Kosmologian mukaan maailmankaikkeus on lähtenyt liikkeelle suunnattoman kuumasta ja suunnattoman pienestä tilasta ja on siitä lähtien jatkuvasti laajentunut ja jäähtynyt.  ”Voimme kuvitella, että kun katsomme taivaankannella yhteen suuntaan tarkemmin ja tarkemmin, näemme yhä kauempana ja kauempana olevia objekteja yhä suuremmalla ja suuremmalla punasiirtymällä ja erityisesti sen että nämä objektit ovat yhä lähempänä ja lähempänä maailmankaikkeuden alkua. Emme tietysti voi nähdä Auringon syntyä, mutta jossain kaukana on galaksi, jossa on tähti, jolla on planeetta, jolta juuri nyt katsotaan meidän Aurinkomme syntyä!” Aiheesta lisää:  http://www.tsv.fi/ttapaht/983/kajantie.html

Mitä mieltä tulisi olla maahan pudonneista Mars-meteoriiteista.  Todistaako niiden kemiallinen koostumus orgaanisen elämän mahdollisuudesta planeetalla, joka on suunnilleen oman maapallomme kokoinen?  Mistä tulevat UFOt, nuo tunnistamattomat lentävät esineet ja minkälaisia olentoja ne kuljettavat aluksissaan, joiden materiaaliakaan ei ole pystytty täysin tunnistamaan?  Edustavatko ne, kuten jotkut uskontojen edustajat väittävät, pahuuden henkivaltoja taivaan avaruuksista vai ovatko ne päinvastoin hyvyyden lähettiläitä korkeammista ulottuvuuksista,  jotka yrittävät varoittaa ihmiskuntaa tuhoamasta itseään ja samalla  vahingoittamasta  muita sivilisaatioita.  Ufoja nähneitä on väitetty psyykkisesti harhaisiksi, skitsofreenisiksi.  Kerrotaan ufohavainnoista ydinvoimaloiden lähettyvillä.  Pitäisikö tämä ymmärtää signaalina vaarallisesta tilanteesta ihmiskunnalle, joka on valjastanut uraanin käyttöönsä tietämättä vielä mahdollisia seurauksia.

Kirkko  http://www.evl.fi/kkh/kuo/klk/uu/ufot.htm  mainitsee ufoasian sanansaattajiksi Suomessa Rauni-Leena Luukanen-Kilde ja Juhan af Grann.  Vaikka lähes kaikki ufohavainnoiksi väitetyt ilmiöt pystytään tutkimusten jälkeen tunnistamaan, myönnetään että selittämättömiäkin jää.

” Kontaktihenkilöt kokevat olevansa väärin ymmärrettyjä ihmisiä, jotka ovat aikaansa edellä ja voivat nähdä perimmäisen totuuden kuten profeetat aikanaan. Nämä kontaktihenkilöt kertovat, että ufot tulevat taivaalta ja antavat ihmisille varoituksen: muutoksen aika on tulossa, maailmalle käy huonosti, ellei ihmiskunta muuta tapojaan ja ala ottaa luontoa huomioon.”

Marko Kananen pro gradussaan (1997)  ANCIENT ASTRONAUT – TEORIOIDEN TULO SUOMEEN:  ”Ufo, eli unidentified flying object, tarkoittaa tarkkaan ottaen mitä tahansa tunnistamattomaksi jäänyttä taivaalla nähtyä ilmiötä. Käytännössä ufosta on kuitenkin tullut synonyymi maan ulkopuolisen sivilisaation lentolaitteelle. Samalla muitakin ilmiöitä kuin taivaan outoja kohteita on ryhdytty laskemaan ufoilmiöön kuuluvaksi. Ufoilmiö voidaan ymmärtää kahdella tavalla: se on toisaalta nähdyt tai koetut ilmiöt sinänsä, tai näiden ympärille syntynyt kirjallisuus, julkaisut, julkisuus, keskustelu ja debatti.”  Koko tutkielman voit lukea osoitteessa:  http://www.suomenufotutkijat.fi/sut/astroteoria.htm

Martin Keitel  kirjoittaa puhuttelevat loppusanat artikkelissaan Ufotutkimus kokonaisvaltaisen maailmankuvan valossa osoitteessa  http://www.suomenufotutkijat.fi/sut/ufotutkimus1.html

” Oletpa sitten Ufotutkija tai vain henkilökohtaisella tasolla elämää pohdiskeleva ihmislapsi, uskalla kysyä ja uskalla ottaa vastaan tuolta ulkoa tuleva tieto, olipa se sitten kuinka ristiriitaista lehtitiedon kanssa tahansa. Uskalla kuunnella sitä korkeinta auktoriteettia, jonka koskaan voit löytää - oman järkesi ja sydämesi ääntä!”  Martin Keitelin omilta kotisivuilta löytyy  kuvitettua tietoa mm. viljapeltokuvioista.  Korkeatasoiset sivut  http://www.ioon.net/martian/

Pekka Lahtisen kirjassa Ufojen Arvoitus Ratkeaa, kerrotaan mm. näin:  ”Vaikka monet pitävätkin ufohavaintoja ja -kontakteja humpuukina, on tapausten valtava määrä tiedotusvälineissä iskostanut ihmisten mieliin: ehkä siellä avaruudessa on sittenkin elämää. Ufot näyttävätkin olevan ainoa "varma" todiste elämästä avaruudessa.”  Kirja on julkaistu 1997 ja esittelysivuja voi lukea osoitteessa:  http://www.imaginet.sci.fi/sauli/ufot/index.htm

Suomen Ufotutkijat ry.  http://www.suomenufotutkijat.fi/  on 1973 perustettu Suomen suurin ufoyhdistys.  Alkusivulla olevan ufoseekin kautta on linkkiyhteyksiä kansainvälisille ufo-sivuille.

UfoFinland ry.   http://www.ufofinland.net/index.htm  on monipuolinen värikäs sivusto, josta löytyy runsaasti uudempiakin ufotapauksia Suomesta, kuten tämä:   Kohtasiko Suomen ilmavoimien hornet ufon Lapissa?  ”Hornet-lentäjä olisi havainnut ufon lennollaan Inarinjärven tienoilla, ja ilmiö olisi ollut lautasta muistuttava oranssinvärinen kirkas kohde, jonka myös Lapin Lennoston tutkakontrolli olisi havainnut.  Pilotiksi esittäytyneen mukaan radioyhteys katkeili….Koneessa ilmeni muitakin oikkuja.  Kohde poistui 4 –5 Machin nopeudella itään….”

Avaruus Verkkojulkaisu  http://gamma.nic.fi/~avaruus/uutiset.html  tarjoaa päivittäin vaihtuvia uutisia ja kuvia tähtitieteestä ja avaruudesta.  Monipuoliselta Avaruus-nimiseltä  sivustolta  http://www.kauhajoki.fi/~jariku/avar.htm  löytyy runsaasti avaruuskuvia, planeettakuvia, tietoja avaruussukkuloista sekä linkkiyhteyksiä esim. NASAn sivuille.

Onko avaruudessa elämää?  kysytään asiallisen kriittisesti avaruusteknologiaa ja sivilisaatioita käsittelevällä sivulla.  ”Jos kuitenkin kaikesta huolimatta olisi jossain kaukaisessa tähtikunnassa ilmastoltaan ja luonnonvaroiltaan elämälle suotuisia planeettoja ja joissakin niistä riittävän älykäs sivilisaatio, herää kysymys, mikä saisi sen suuntaamaan älykkyytensä omamme kaltaiseen teollistumiseen ja sen mukanaan tuomaan elinympäristön turmeltumiseen ja luonnonvarojen tuhlaamiseen? Varsinkaan, jos kyseessä olisi omaamme älykkäämpi sivilisaatio.”   Lue lisää:  http://www.qnet.fi/mpeltonen/avaruuselama.htm

"Olemmeko yksin? ja ovatko ufohavainnot ja sieppaukset totta vai valetta. Moni havainto tai sieppaus on todettu huijaukseksi, tällä sivulla on niistä muutama….”   Värikkäät sivut löytyvät:  http://www.vankkuri.fi/markus/ufo/ufo-filez.html

Elämääkö Marsissa?  Kysytään Jouko Raitalan mahdollista elämää marsissa käsittelevillä sivuilla  http://koivu.oulu.fi/tati/Mars/Marslife.html  Mars-portaalin kautta löytyy monipuolinen, kuvia sisältävä tietopaketti suunnattomien tulivuorten ja syvien kanjonien planeetasta.   ”NASAn julkistama tutkimustulos vihjaa, että Marsissa on saattanut olla mikroskooppisia elämänmuotoja muutama miljardi vuotta sitten. Jos havainto osoittautuu kiistattomaksi, se on epäilemättä eräs tieteen suuria löytöjä.”

Kosmos osoitteessa:   http://www.ursa.fi/kosmos/  on tietosanakirja internetissä, joka sisältää noin 300 tähtitieteen alan hakusanaa selityksineen aakkosjärjestyksessä.  Humanoidi-sanaa ei tietokannasta sentään löytynyt, mutta ufo-sanan selitys kyllä.

Puuttuvatko ulkoavaruuden olennot maa-planeetan asioihin?  kysytään Michael-sivuston artikkelissa  http://www.michaelkirjat.fi/uhvo.htm   ”Lähdetään liikkeelle siitä tosiasiasta, että kaikkialla fyysisessä maailmankaikkeudessa on yksisieluista elämää. Auringot, planeetat ja kuut ovat kaikki erilaisten elämänmuotojen leikkikenttiä - muotojen, jotka kehittyvät tarpeeksi pitkälle tullakseen tunteviksi olennoiksi…..”

SETI – Maapallon ulkopuolisen elämän etsintä   http://cc.oulu.fi/tati/seti.html  kerrotaan elämän edellytysten etsinnän yrityksistä ja kysytään, ovatko UFOt turisteja toisilta planeetoilta.  ” Nykykäsityksen valossa näyttäisi "hyvien aurinkojen" ja planeettakuntien synnyn yleisyyden perusteella siltä, että älyllistäkin elämää pitäisi esiintyä suhteellisen runsaasti. Tästä seuraa, että osa sivilisaatioista olisi huomattavasti vanhempia kuin ihmiskunta, ja ainakin osa heistä olisi aloittanut muiden tähtien planeettojen valtaamisen.”

SETI-PROJEKTI   http://setiathome.ssl.berkeley.edu/home_finnish.html   SETI@home on laaja kokeilu, joka valjastaa satojen tuhansien internet-yhteydellä varustettujen tietokoneiden tyhjäkäynnin maapallon ulkopuolisen älyn etsintään.  Voit osallistua projektiin asentamalla koneeseesi näytönsäästäjän, joka hakee ja analysoi radioteleskoopin keräämää tietoa. Tällöin sinulla ja tietokoneellasi on pieni, mutta kiehtova mahdollisuus tunnistaa maan ulkopuolisen sivilisaation vaimea lähetys.

Rauni-Leena Luukasen  ja   Linus Torvaldin keskustelusta ihmiseen asetettavasta implantista, mikrosirusta, löytyy  pieni videolähetys, jonka pystyy näkemään ja kuulemaan, jos koneessasi on Real Player-ohjelma.  Real Playerin ilmaisversion voi ladata osoitteesta  http://www.real.com/    Videon lataaminen kestää yhteysnopeudesta riippuen n. 15 minuuttia.  Katso mielenkiintoinen keskustelu  http://shalafi.stc.cx/Linus_Torvalds_vs_Rauni-Leena_Luukanen.rm

Pauli Sundgren
linna266@pikabaana.net   

(Kuva:    http://www.ufonut.com/)

 


< TAKAISIN  ULTRAAN 5-6/2001