Ultran artikkeli
  


 

PÄÄKIRJOITUS 12/2000

Tapani Kuningas:

Luontoa ja tekniikkaa
 

Frantsilan yrttitilan aloittamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Olen saanut sivusta seurata sen perustajan menestyksellistä työskentelyä jo 70-luvun puolelta, jolloin hän osallistui aktiivisesti mm. rajatiedon yhteistyöprojekteihin. Virpi Raipala-Cormierin valitseminen viime keväänä Vuoden naiseksi ei tullut yllätyksenä, sillä Frantsila oli saanut aikaisemmin esim. Pirkanmaan ja Hämeenkyrön yrittäjäpalkinnon ja Virpi oli valittu myös Vuoden Martaksi.

Toimelias ja hyväntuulinen Frantsilan toimitusjohtaja ja hänen miehensä – molemmat agronomin koulutuksen saaneita – nähtiin kesän Ultrapäivillä, mutta niille, jotka eivät voineet siellä olla mukana, tämä joulukuun Ultra tarjoaa pieniä murusia Frantsilan yllättävän laajasta ja monipuolisesta toiminnasta. Hyvänä lisänä ovat Virpin mainiot kirjat, joiden sivuille hän on tiivistänyt keräämänsä tietouden. Parhaan käsityksen Frantsilan mallikkaasta menestystarinasta saa kuitenkin käymällä paikan päällä Hämeenkyrössä – mieluiten tietysti suvipäivien ja –öiden aikaan, jolloin paikallisen Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään kuvaamat maisemat ovat parhaimmillaan.

*  *

Irma Weisenin uusin kirjoitus transkommunikaatiosta johdattaa ajatuksemme jälleen kerran perimmäisiin kysymyksiin, mutta samalla myös enemmän tai vähemmän uuteen tekniikkaan, jonka välityksellä yhteyksiä kuoleman rajan taa näyttää tapahtuvan. Kerran olen itsekin ollut todistamassa tapahtumaa, jonka voisi sijoittaa transkommunikaation luokkaan. Siitä julkaistiin uutinen Ultrassa 4/95.

*  *

Ultran uudet internet-kotisivut, jotka avattiin marraskuussa, ovat saaneet niin hyvän ja innostuneen vastaanoton, että tälle puolelle tullaan panostamaan myös jatkossa yhä enemmän. Yllättävät muutokset kuukauden aikana ovat aina mahdollisia. Niistä kertominen onnistuu parhaiten kotisivujen avulla. Esimerkiksi Joensuun vaihtoehtohoitomessujen peruuntuminen marraskuussa tuli tietoon vasta kuun alussa, jolloin Ultra-lehti oli jo ilmestynyt. Ultran kotisivujen Ajankohtaista -palsta oli nyt tarpeen.

Läheskään kaikilla Ultran lukijoilla ei ole mahdollisuutta tutkia osoitetta www.ultra-lehti.com sen paremmin kotonaan kuin työpaikallakaan. Joka tapauksessa uudistetut kotisivut hyödyttävät kaikkia lehden lukijoita, sillä esim. Ultran eri aihepiireistä tehdyt luettelot, jotka alkavat ilmestyä joulukuun alusta, ovat saatavissa myös tavanomaisen postin välityksellä.

 


< TAKAISIN