Ultran artikkeli
  


Ultra 11/2000

NÄIN ON
Internet muuttuu koko ajan ja joistakin vanhoista
linkeistä tulee ilmoitus "Sivua ei löydy".  Päivittää ei niitä oikein voi
kun sivusto on kerta kaikkiaan saatettu lopettaa. Näin ollen saattaa olla että kaikkia juttuun kuuluvia linkkejä ei enää löydy. Harmillista.

RAJATIETOA INTERNETISSÄ

 tiimalasi.gif (1420 bytes)

3. OSA 
KUOLEMAN SKORPIONI     

Marraskuun sanotaan olevan kuoleman kuukausi luonnossa.  Niin maallikot, mystikot kuin lääkäritkin ovat suurinpiirtein yhtä mieltä siitä, mitä ihmisen ruumiille tapahtuu kuolemassa.  Mutta mitä  kuolema aiheuttaa ihmisen tuntevalle ja ajattelevalle minälle?  Tuleeko hänestä henki?  Nouseeko hän ruumiineen päivineen ylös haudasta viimeisen päivän tuomiolle?  Syntyykö hän uudelleen?   Katsomme nyt joitakin kuolemaan liittyviä verkkosivuja erilaisten uskontojen ja uskomusten mukaan.

Uskonnot kaikkialla maailmassa puhuvat kuolemasta oman oppinsa mukaisesti.  Luterilainen kirkkomme http://www.evl.fi/  puhuu sivuillaan yllättävän vähän kuolemasta.  Hautaan siunaamisen merkityksestä sanotaan näin:  ”Hautaan siunaamisessa seurakunta saattaa vainajan viimeiselle matkalle rukouksin ja Jumalan sanaan turvaten. Omaisia tuetaan ja lohdutetaan kristillisellä toivolla. Ylösnousemususko elää kuoleman ja surun keskellä.”  Harri Heinon tekstiä löytyy monelta sivulta.  Sivulla, jonka otsikkona on  Kansankirkko ja kansa, kerrotaan 1996 tehdystä tutkimuksesta, josta käy ilmi mm., että ”...kirkosta eroamista harkitseville kirkon tehtävä jumalauskon vahvistajana tai kuoleman jälkeisen toivon ylläpitäjänä on melko yhdentekevä…”

 Jehovan Todistajilla on kauniisti kuvitetut sivut internetissä 20:llä eri kielellä.  Pääsivulta http://www.watchtower.org/languages/finnish/index.html  löytyy linkki:   Mitä toivoa on kuolleilla omaisillamme.   Sivu lupaa paljon toivoa ja alkaa näin:    ”Kun mies kuolee, virkoaako hän jälleen henkiin?" kysyi Job-niminen mies kauan sitten. (Job 14:14) Kenties sinäkin olet miettinyt sitä. Miltä sinusta tuntuisi kuulla, että on mahdollista kohdata jälleen rakkaat ystäväsi täällä maan päällä parhaissa mahdollisissa olosuhteissa”.

Adventistit suosivat kasvisravintoa ja suosittelevat pidättymistä alkoholista, tupakasta, huumeista, kahvista ja muista hermostoa rasittavista aineista.  Mutta kuolema koskettaa heitäkin.  Tarjolla on samankaltaista toivoa kuin muillakin kristityillä.  Osoitteessa:  http://www.sdafin.org/~iisalmi/ sanotaan mm. näin:  ”Taivas on todellinen paikka, mutta näkymätön ihmissilmälle tänään.  Kun Jeesus saapuu kaikki kärsimys lakkaa, kuolema poistetaan, ja hyvä kuten pahakin saa palkkansa.  Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan.  Siellä kaikilla on hyvä olla kuten Aadamilla ja Eevalla paratiisissa ennen syntiinlankeemusta.”

Teosofia.net on erittäin laaja ja monipuolinen totuuden etsijöiden www-sivusto: http://www.saunalahti.fi/~pyhis/teosofia/.  Karman- eli syyn ja seurauksen laki kuuluu teosofien keskeisiin periaatteisiin.  Kuolemasta puhutaan pitkähköissä ja asiaan perehtymättömälle vaikeaselkoisissa ”Mestarien kirjeissä” otsikolla:  Mitä tapahtuu kuolemassa.    Kannattaa myös lukea  tunnetun amerikkalaisen selvänäkijän Andrew Jackson Davisin kuvaus kuolemasta.  Hän kertoo olleensa monen ihmisen kuolinvuoteen ääressä ja nähnyt asioita, joita tavallinen ihminen ei pysty havaitsemaan.  Kun lääketieteen määrittelemä kliininen kuolema alkaa, ruumiin kylmeneminen alkaa jaloista ja etenee siitä ylävartaloon.  Samaan aikaan alkaa säteillä kuolevan  pään yläpuolella.  Tästä syntyy säteilevä henkiruumis, jota on vastaanottamassa henkimaailman ystäviä.

Hakusanalla Buddha  internetin nopein hakukone http://www.ussc.alltheweb.com/ löytää tuhansia sivuja.  Pelkistetty ja selkeä kuva Buddhalaisuudesta löytyy osoitteessa:  http://www.nettilinja.fi/~vmaunula/alku.htm.  Sen mukaan  elämä on kiertokulkua, kunnes karma lakkaa ja samalla loppuvat jälleensyntymiset.  Ihmisen yksilöllisyyskin häviää.  Sivulla http://www.ruusuristi.net/taivas.htm  Antti Savinainen kirjoittaa lähinnä teosofisia ajatuksia kuolemasta ja jälleensyntymisen pyörästä vapautumisesta ruusuristiläisten näkökulmasta.  Taivas vai Pelastus? on lukemisen arvoinen juttu.

Islam on kristinuskon jälkeen toiseksi suurin uskonto maailmassa.   Arabiankielinen sana islam tarkoittaa rauhaa.   Koraanin oppi kirjaimellisesti otettuna on kylläkin verrattain ankara.    Sivusto http://www.crosswinds.net/~opas/suomi/index.htm  on luettavissa englannin- ja suomenkielisenä.  Täältä voi imuroida ilmaiseksi kokonaisia kirjoja omalle koneelle luettavaksi.  Koraanin opin mukaan ihmisen elämä on eräänlainen välivaihe jolloin hänen tulisi käyttää oikein vapaata tahtoaan profeettojen opettamalla tavalla eikä itsekkäästi omien tarkoitusperien mukaan.  Koraanissa puhutaan ylösnousemuksesta ja tilinteosta.    Tilintekovaiheessa tutkitaan ns. tekojen kirja.  Siihen on talletettuna ihmisen maanpäällisen elämän kaikki sanomiset ja tekemiset.  Kaikki asetetaan vaakaan ja tekemiset punnitaan.  Jos hyvät teot painavat enemmän kuin pahat, pääsee paratiisiin. Jos taas pahat teot painavat enemmän, joutuu kiirastuleen, joka puhdistaa pahoista teoista.  Tämä saattaa kestää muutamista päivistä hyvinkin pitkään aikaan.   Sensijaan jumalankieltäjien tekoja ei edes aseteta vaakaan vaan he joutuvat suoraan kiirastuleen.  Tämä helvetti on ikuinen ilman poispääsyn mahdollisuutta.

Hindulaiset näkevät elämän kiertokulkuna, samsarana, jolloin ihminen syntyy aina uudelleen lukemattomia kertoja.  Ruumiillistuminen voi tapahtua myös eläin-, kasvi- tai kivikuntaan.  Tässäkin karman laki toimii ja vaikuttaa, missä muodossa seuraava elämä tapahtuu. Kulttuuriantropologian opiskelija Juha Soivio kertoo sivulla  http://www.evl.fi/kkh/to/kkk/koulu/muutusk.htm  erilaisista suhtautumistavoista kuolemaan ja suruun.  Mukana ovat hindulaisuuden lisäksi  ortodoksinen kirkko, romanit, juutalaisuus, islam, Jehovan todistajat, buddhalaisuus ja uskonnottomat/vapaa-ajattelijat.

Urantian ilmoituksen mukaan ei ole jälleensyntymää tai sielunvaellusta.  On kuolemasta selviytyviä ja selviytymättömiä.  Planetaarisen eli maanpäällisen aikakauden päätyttyä ylösnousemukseen kelvolliset saavat henkimaailmassa opetusta kehittyäkseen pitemmälle.  Kuolemasta selviytymättömien kohdalla todetaan luodun olemassaolo päättyneeksi.   ”….kun tämä tuomio on lopullisesti vahvistettu, syntiin samastunut yksilö on yhdessä hetkessä kuin häntä ei olisi koskaan ollutkaan.” (Urantia luku 113, sivu 1247)  Yli 2000-sivuinen Urantia-kirja on kokonaisuudessaan luettavissa suomeksi osoitteessa:  http://www.urantia.org/urantia-kirja/

Osoitteesta  http://www.michaelkirjat.fi/  löytyy monipuolinen ja taidokkaasti tehty sivusto.  Kustannus Oy Michael Kirjat ei ole pelkästään myyntipaikka.  Tietoa löytyy esim. jälleensyntymisestä, karmasta ja paljon muuta rajatietoon liittyvää.  Löytyypä linkki Ultrankin sivuille.  Täällä voi liittyä keskustelupiiriin, jonne voi lähettää omia ajatuksiaan tai pelkästään lukea muiden kirjoituksia.  Michael on yhteisnimi yli tuhannesta lukemattomat fyysiset elämät kokeneista ihmisistä, jotka lähettävät meedioiden välityksellä  sanomia opettaakseen meitä, jotka tällä hetkellä käymme elämänkouluamme Maa-planeetalla.

UUTTA INTERNETISSÄ:  Henkisen kehityksen edistämiseksi toimiva Selfon  http://www.selfcon.fi/   on julkaisemassa uutta kirjaansa  Tietoisuuden Synteesi, joka julkaistaan alkuvaiheessa  vain internetissä luku luvulta sisältäen tekstin lisäksi myös kuvia ja ääntä.  Neljä ensimmäistä lukua ovat jo valmiina.

 

Pauli Sundgren

linna266@pikabaana.net

   


< TAKAISIN