Ultran artikkeli
  


Ultra 9/2000

NÄIN ON
Internet muuttuu koko ajan ja joistakin vanhoista
linkeistä tulee ilmoitus "Sivua ei löydy".  Päivittää ei niitä oikein voi
kun sivusto on kerta kaikkiaan saatettu lopettaa. Näin ollen saattaa olla että kaikkia juttuun kuuluvia linkkejä ei enää löydy. Harmillista.

 

RAJATIETOA INTERNETISSÄ

1.osa: Ufoja netissä

Internetistä löytyy valtava määrä sivuja rajatiedon eri alueilta. Melko uusi ja erittäin nopea hakukone all the web osoitteessa http://www.ussc.alltheweb.com   löytää suomenkielisellä hakusanalla rajatieto 261 dokumenttia. Parapsykologia-sana esiintyy 120:ssä sivussa.  Hakusanalla UFO löytyy  0,07 sekunnissa 338296 sivua, joissa mainitaan UFO-sana.  Kun sama haku rajataan suomenkieliseksi, jää vielä jäljelle 810 sivua.  Siinä onkin etsimistä löytääkseen aitoja ufo-sivuja.  Muuten menee helposti viihteen puolelle.  Mielenkiintoinen ja värikäs sivusto löytyy osoitteesta: http://setiathome.berkeley.edu/    SETI (Search for Extra Terrestial Intelligence) on värikäs avaruusohjelma, jossa radioteleskooppien avulla etsitään signaaleja ulkoavaruudesta.  Näin yritetään saada merkkejä mahdollisista muista sivilisaatioista.   Ohjelma perustuu siihen, että tuhannet tietokoneet ympäri maailmaa tarkastelevat näitä signaaleja samanaikaisesti.  Ohjelman voi ladata omalle koneelle ilmaiseksi ja näin päästä mukaan etsimään älyllistä elämää maapallomme ulkopuolelta.  Jos haluaa omalle kotikoneelleen taatusti erilaisen näytönsäästäjän, sekin onnistuu ohjelman avulla.

Kansainvälisesti tunnettu ja palkittu tuottaja ja ohjaaja Juhan af Grann on ihmettelyä ja hämmennystäkin aiheuttava valovoimainen persoona.  Korkeatasoinen sivusto löytyy osoitteessa: http://www.skyboom.com/thejag/index.html   Englannin- ja suomenkielisten sivujen lisäksi löytyy hyvälaatuista kuvamateriaalia.  Videosivulla on nähtävissä peräti puolen tunnin näyte EBE-oscareilla palkitusta maailmanlaajuista kohua herättäneestä elokuvasta  The new Apocalypse (Uusi Ilmestyskirja)  Kannattaa katsoa.

Myös Tapio Äyräväisen kotisivut: http://www.palvelin.com/ayravainen/index.html ovat tutustumisen arvoisia.  Sieltä löytyy asiaa futurologiasta uususkontoihin ja paljon muuta.   Myös  ufotapauksia Suomesta ja maailmalta on runsaasti.  Kuvista kiinnostuneille löytyy osoitteesta http://www.ufoalert.com/ (oheisena kuvanäyte sivustolta) suuri määrä  kuvia ufoista ja humanoideista ympäri maailman.  Kuvamateriaali on osittain aika hätkähdyttävää.  Täältä löytyy myöskin kymmeniä linkkejä muille sivuille niitä varten jotka haluavat lähteä tosissaan surffailemaan ufojen perään.

  art-0009-kuva.gif (52618 bytes)

 Internetin käyttäjän kannattaa tutustua uutisryhmiin.  Ne ovat sähköisiä keskusteluryhmiä joihin on helppo osallistua pelkästään lukemalla toisten kirjoituksia tai lähettämällä oman vastineen jostakin aiheesta.   Voit myös ottaa esille uuden keskusteluaiheen tai esittää kysymyksiä.  Ei liene maailmassa esitetty sellaista kysymystä, johon ei uutisryhmistä olisi jonkinlainen vastaus löytynyt.  Uudet viestit voi kätevästi ladata vaikka päivittäin Outlook-selaimella ja lukea  kaikessa rauhassa offline-tilassa  ilman puhelinyhteyttä.  Kaikenkaikkiaan uutisryhmiä löytyy kymmeniä tuhansia ja suomenkielisiäkin satoja.  Puhtaasti suomalaisia tutustumisen arvoisia ovat:  sfnet.keskustelu.rajatieteet, sfnet.keskustelu.filosofia, sfnet.keskustelu.avaruus, sfnet.keskustelu. uskonto ja sfnet.keskustelu.uskonnottomuus.  Mm. ufoista on käyty välillä vilkastakin keskustelua rajatieteet-ryhmässä, mutta kyllä aihe puhuttaa uskonto-ryhmässäkin.  Joskus voisi päästä tekemään oikeaa ”sielunhoitotyötä” vai mitä vastaisittekaan naiselle, joka kirjoitti tähän tapaan:

"Olen poikakaverini kanssa keskustellut maapallon ulkopuolisen elämän olemassaolosta.  Ufoista ja humanoideista sanotaan olevan paljon todisteita.  Minua kuitenkin ahdistaa ajatella sellaista, koska tuntuu, että kristillinen maailmankatsomukseni kaatuisi siihen jos humanoidi kävelisi ovelleni… Raamatussa kun ei moisesta mainita mitään… Voinko uskoa humanoidien ja lentävien lautasten olemassaoloon tukeutumalla samalla luterilaiseen uskoon vai sulkevatko nämä kaksi asiaa pois toisensa?"

Uutisryhmien kirjoituksiin tulee aina suhtautua varauksella.  Skeptikkoja, fanaatikkoja ja suoranaisia pelleilijöitä löytyy joka ryhmästä.  Asiallinen tieto kulkee siinä lomassa.  Internetin maailma kun on kuitenkin vain ihmisten luomaa  ja ylläpitämää.

                                                            Sarja jatkuu seuraavissa numeroissa.

Pauli Sundgren
linna266@pikabaana.net
linna266@saunalahti.fi

 


< TAKAISIN