Ultra

Ultran tarina

Ultra-lehteä julkaisee Kustannus Oy Rajatieto, alan harrastajien perustama ja omistama yhtiö. Lehden historia alkaa jo yli 30 vuoden takaa, kun tammikuussa 1972 alkoi ilmestyä Ufoaika-niminen kuukausijulkaisu. Suomessa oli 1960- ja 1970-lukujen taitteessa vahva mielenkiinto ufo-ilmiöön. Tähän aikaan Pudasjärven–Kuusamon ufoaalto oli myös voimakkaimmillaan. Samalla kiinnostus erilaisiin rajatietoa ja parapsykologiaa sivuaviin ilmiöihin oli vahvaa. Päätoimittaja Tapani Kuningas totesi ensimmäisen ilmestyneen lehden pääkirjoituksessa sen olevan seuraus näistä.

Kolmisen vuotta    myöhemmin lehti muutti nimensä Ultraksi. Vuonna 1976 lukijoiden oma yhtiö Kustannus Oy Rajatieto alkoi huolehtia Ultran julkaisemisesta. Kolme vuotta myöhemmin aloimme kustantaa ja myydä myös alan kirjallisuutta.

Lehteä on tehty vuodesta 1973 Kuhmoisten Kylämällä, joka lienee Suomen luonnonläheisin toimitusympäristö aivan Isojärven kansallispuiston kupeessa. Omat toimitilat Ultra sai 80-luvun puolivälissä. 

Lisätiloja on rakennettu vuonna 1995. 

Ultralla on yli 50 avustajaa useassa eri
maassa. Tiedot ulkomaisista tapahtumista ovat siis lehden käytettävissä.

Ultran välityksellä saat tietoja mm. rajatiedon uusimmasta kirjallisuudesta, yhdistysten ja kerhojen toiminnasta,
lehtikirjoituksista sekä radio- ja TV-ohjelmista. 

Lataa ilmaiseksi
ensimmäinen
Ufoaika -lehti 1/1972

Ultraan liittyy vielä kiinteästi kaksi asiaa: kirjamyynti, joka tapahtuu pääosin postin kautta, sekä heinäkuussa Kuortaneen Urheiluopistolla pidettävät Ultrapäivät, joka on rajatiedon merkittävin kesätapahtuma Suomessa.